Skip to content
Societate

Gabriela Firea: Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat!

Inquam Photos/George Calin
" "

Senatorul PSD Gabriela Firea semnalează faptul că Guvernul a decis plafonarea sporurile la 20% din salariu inclusiv pentru cadrele medicale, aflate în prima linie a luptei cu pandemia COVID.

Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan și Florin Cîțu nu s-au lăsat și, în ciuda observațiilor venite din ministere, au aprobat Memorandumul privind tăierea veniturilor!

" "
" "

Potrivit Memorandumului, se plafonează sporurile la 20% din salariu, în condițiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung acum și la 80%.

Același act prevede ca sporul pentru condiții deosebite să fie de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat! O dublă tăiere!Ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alți angajați din sistemul sanitar, dar și de aproximativ 20% pentru angajații din Învățământ.

Și alte categorii de bugetari precum pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii vor fi afectate. Nu numai că Guvernul nu a respectat Legea 153/2017 și nu a mărit veniturile, dar acum le și taie!

Culmea ironiei, motivul invocat este că între diverse categorii există discrepanțe, dar acestea au fost posibile tocmai din cauza neaplicării Legii salarizării unitare, care a fost înghețată de către Guvern! În vârf de pandemie, Guvernul a catadicsit să taie veniturile cadrelor medicale implicate în combaterea ei!„, este mesajul postat pe pagina sa de Facebook de fostu edil al Capitalei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *