Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei în 2024: „E cel mai oportun candidat pe care noi astăzi îl avem în partid!”

Ședința de guvern, la Palatul Victoria din București, miercuri 11 ianuarie 2023. Inquam Photos / George Călin

Invitat la Puterea Știrilor, senatorul PSD Matei Bogdan susține că Gabriela Firea, actuala deținătoare a portofoliului Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, este cel mai bun candidat pe care Partidul Social Democrat poate să îl dea pentru Primăria Capitalei la alegerile din 2024. 

,,Au mai fost discuții și de-a lungul timpului cu privire la Partidul Social Democrat și candidatura noastră la Primăria Capitalei și de atunci am spus foarte clar astăzi, când vorbim, candidatul nostru este dna. ministru Gabriela Firea și cred este cel mai oportun candidat pe care noi astăzi îl avem în Partidul Social Democrat, când vorbim despre București.

Așadar, din punctul meu de vedere, consider domnia sa este candidatul nostru oportun pentru a câștiga Primăria Capitalei, dar și pentru a încerca preia ceea ce n-a făcut fostul primar, pentru că, repet, va veni după o perioadă de 4 ani de zile, în care nu s-a făcut mai nimic. E foarte important vorbești și despre această grea moștenire, pentru că, dacă nu vei vorbi și despre ea, oamenii cu siguranță nu vor înțelege de ce se merge atât de greu pe implementarea unor proiecte.

De aceea, este foarte important ca atunci când mergi să-ți exerciți votul, știi să-l faci așa cum trebuie.”, a declarat senatorul PSD. 

Matei Bogdan ridică problema proiectelor pentru dezvoltarea Capitalei

,,Pentru că, dacă nu, iată ajungem în situația în care suntem acum, ne întrebăm: oare dl. Nicușor Dan va mai semna un document pentru dezvoltarea Capitalei? Pentru aici vorbim de investiții în infrastructură, aici vorbim de investiții în locuințe, chiar dacă vorbim de locuințe ale privatului, dacă vorbim de locuințe ale privatului, vorbim despre locuri de muncă.

Deci, este o întreagă pledoarie pe care am putea s-o facem în emisiunea dvs. despre activitatea la Primăria Capitalei, însă repet, strict pe întrebarea dvs, dna. ministru Gabriela Firea este candidatul nostru și este candidatul cel mai bun pe care Partidul Social Democrat poate să-l dea pentru Primăria Capitalei.”, a mai spus acesta. 

Peste jumătate dintre bucureșteni au părere proastă despre Nicușor Dan

Aproape o treime (29%) dintre cei chestionaţi în cadrul unui sondaj CURS realizat în Bucureşti afirmă că ar vota cu PSD la alegerile locale, în timp ce 17% spun că ar vota cu PNL şi tot atâţia cu USR. Mai mult de jumătate dintre respondenţi au o părere proastă despre activitatea primarului general Nicuşor Dan, procente similare fiind înregistrate şi în cazul celor care cred că lucrurile în Capitală merg mai degrabă într-o direcţie greşită. Traficul este considerat principala problemă în Bucureşti, urmat de încălzire şi apă caldă, arată sondajul CURS. Un procent de 68% dintre cei chestionaţi consideră că România se îndreaptă mai degabă într-o direcţie greşită, în timp ce 23% consideră că se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie bună.

Procentele sunt comparabile şi în ceea ce priveşte Capitala – 61% cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită, iar 27% cred că direcţia este mai degrabă bună.

Aproape jumătate dintre cei chestionaţi, 46%, consideră că activitatea primarului general este proastă, iar 11% o consideră foarte proastă, în timp ce 30% o consideră bună, iar 9% o apreciază ca „foarte bună”.

În cazul primarilor de sector, 40% consideră că primarul sectorului în care locuiesc are o activitate bună, iar pentru 16% este foarte bună, în timp ce pentru 35% activitatea este proastă, iar pentru 5% este „foarte proastă”.

Aproape o treime dintre respondenţi (28%), indică traficul ca fiind principala problemă a Bucureştiului, în timp ce pentru 21% principala problemă este legată de încălzire şi apă caldă. Acestea sunt urmate, în ordine, de poluare (11%), drumuri (9%), starea spitalelor și curăţenia cu câte 6%, diverse probleme sociale (4%).

Sondajul a fost realizat în perioada 19 – 28 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 1.012 respondenţi, votanţi de 18 ani şi peste, rezidenţi în Bucureşti. Datele au fost culese faţă în faţă, la domiciliul respodenţilor. Marja maximă de eroare este de 3,1%

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: