Skip to content
Politică

Gabriela Firea caută soluţii pentru stoparea fenomenului bullying-ului

Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se implică în campania ”Stop bullying” pentru a încerca să oprească violența fizică și psihică în școli. Într-un mesaj postat pe Facebook, Firea arată că va chema reprezentanții societății civile și ai asociaților de părinți pentru a găsi soluții la această problemă.

Sunt mama. Am trei copii. Intotdeauna i-am invatat sa nu raneasca pe nimeni fizic sau moral. Sa nu loveasca. Sa nu umileasca. Sa fie politicosi. Imi spun mereu ca ei sunt cei care sunt bruscati de unii colegi, pentru ca eu i-am invatat sa fie buni si iertatori. Si sa nu raspunda violentei de orice tip in acelasi mod. Le-am explicat ca violenta verbala sau/si fizica nu poate fi solutia vreunui conflict.

Sunt foarte multi parinti care procedeaza ca mine. Si, de multe ori, si lor copiii le reproseaza ca i-au invatat sa nu riposteze. Dar credem cu totii ca aceasta este calea corecta pentru copil, tanar sau adult : fara violenta! Violenta naste violenta!

Sunt mama. Am trei copii. Intotdeauna i-am invatat sa nu raneasca pe nimeni fizic sau moral. Sa nu loveasca. Sa nu…

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 11 septembrie 2020

De aceea, cu atat mai mult, ma îngrijorează cazurile de violență, agresivitate și intimidare în rândul copiilor și adolescenților, în fața cărora trebuie să luăm atitudine cu fermitate. Pasivitatea și lipsa oricărei reacții din partea Ministerului Educației nu mă surprinde și nici nu trebuie să fie un exemplu de urmat.

De la Guvern, care a contestat la Curtea Constituțională, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, legea de majorare a alocațiilor pentru copii, ce așteptări să avem?

Faptul că există o lege împotriva violenței psihologice-bullying nu este suficient! Cazurile de violență au rădăcini adânci. Este nevoie de o înțelegere profundă a cauzelor care duc la astfel de situații extreme pentru a găsi soluții să le preîntâmpinăm.

Ca mama si primar, voi invita la discuții reprezentanți ai societății civile, asociațiilor de părinți și elevi, ai instituțiilor statului cu responsabilități în protejarea drepturilor copiilor pentru a vedea împreună ce putem face pentru ca situații de felul celei de la Târgu Jiu să nu se mai întâmple. Este responsabilitatea noastră să ne protejăm copiii și tinerii, indiferent prin ce încercări ale vieții trec!”, scrie Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *