Skip to content
București Știri locale

Gabriela Firea cere CSAT să intervină în cazul poluării din Bucureşti

Inquam Photos / George Călin

Primarul general, Gabriela Firea, cere Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) să intervină în chestiunea poluării din Capitală şi îi reproşează ministrului Mediului că nu a făcut verificări drastice în ce priveşte incendiul de la Periş.

CSAT-ul trebuie să intervină! Populaţia este pusă în pericol! Am avut răbdare şi am aşteptat o explicaţie verosimilă din partea Guvernului, prin Ministerul Mediului! Nu am ieşit imediat cu declaraţii publice. Dar, în lipsa unor informări corecte şi, mai ales, a unor măsuri concrete pentru prevenirea unor astfel de ‘accidente’ de poluare, care ne omoară încet, dar sigur, mă văd nevoită să apelez la cel mai important for care veghează siguranţa cetăţenilor. Cum poţi să te numeşti Minister al Mediului şi ieri să postezi pe FB, palid, fără nicio îngrijorare, că e un incendiu de vegetaţie prin Ilfov, pe la Periş, şi să nu trimiţi controale şi verificări drastice în zonă? Unde e ministrul? De ce nu e pe teren? Iar azi vii nonşalant, tot pe FB, să spui că arde o fostă fermă de porci de la Periş. Care, iată, a poluat jumătate de Ilfov şi aproape tot Bucureştiul!”, a scris edilul pe Facebook.

Ea a acuzat Garda de Mediu de faptul că nu comunică în mod onest informaţii cetăţenilor şi că poluarea ar fi cauzată de o „mână criminală acoperită de guvern„.

Este strigător la cer! Se muşamalizează ceva! Este cineva acoperit! Se întâmplă ceva necurat şi Garda de Mediu, care aparţine de Ministerul Mediului, sigur ştie şi nu comunică cinstit cetăţenilor! Exact cum au minţit şi când a poluat extrem un CET, prin arderea păcurii. Întâi au negat că s-a ars vreun fir de păcură. După ce am ieşit public cu documente care atestau la milimetru câte tone de păcură s-au ars, în ce zile şi la ce ore, au fost nevoiţi să recunoască. Nu mai este suficientă doar demisia sau demiterea ministrului Mediului! Asta este mână criminală acoperită de guvern! Şi trebuie luate măsuri ferme în consecinţă! Dacă cetăţenii din Bucureşti şi din Ilfov se mai pot considera apăraţi de instituţiile statului. Dacă nu, punem toţi mâinile pe piept şi aşteptăm apocaliptic să ne ia. Eu refuz acest din urmă scenariu„, a adăugat Gabriela Firea, conform agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *