Skip to content
Politică Video

Gabriela Firea demască funcționarii care „îngroapă” primari EXCLUSIV

psnews.ro

Invitata celei mai recente ediții a interviurilor video PSnews.ro a fost, miercuri, Gabriela Firea, primarul general al Bucureștilor.

Edilul PSD a vorbit, miercuri, despre propria relație cu funcționarii din instituție, dintre care unii dăinuie încă de pe vremea mandatului din 1992-1996 al PNL-istului Crin Halaicu.

Concret, Firea a explicat că în Primăria Municipiului București lucrează 860 de oameni angajați de către foștii edili, de la Halaicu până la Răzvan Sava și la Sorin Oprescu.

PSD-ista a precizat că ea și-a adus doar 10 consilieri la cabinetul primarului general, Legea funcționarilor publici constituind o barieră în ceea ce privește schimbarea garniturii. Totuși, Gabriela Firea a dat asigurări că ea colaborează cu funcționarii pe „principiul încrederii: să primească proiecte, să vadă care este ritmul meu de muncă”.

„Cei care se acomodează acestor exigențe sunt liberi să rămână (oricum, îi protejează și legea). (…) Eu nu am nimic a priori împotriva unui funcționar public și nu mă sperie nici faptul că – așa cum se exprimă ei – «au îngropat atâția primari» și că ei sunt pereni mai ceva ca brazii din munți. Pe mine mă interesează doar rezultatele. (…) Eu le-am spus din prima zi că nu îi voi vâna, dar că voi fi atentă și le voi monitoriza activitatea. (…) Probabil că unii se vor ține de scaun, dar oamenii care sunt corecți nu au de ce să-și facă teamă. (…) Am avut situații în care erau directori veniți de la alte instituții, prin detașare, le expirase detașarea și ei nici nu se așteptau ca eu să le prelungesc detașarea. (…) Dacă e un om valoros, nu contează culoarea politică – important e să-și facă treaba”, a detaliat Firea.

În altă ordine de idei, Gabriela Firea și-a prezentat planurile pentru București, arătând că vrea să aducă orașul la nivelul Vienei. De altfel, edilul PSD a explicat că, între 17 și 19 octombrie, se va întâlni cu primarul vienez Michael Häupl, pentru discuții despre colaborare și sprijin în administrație și turism.

Conex, Firea a insistat pe ideea firmelor municipalității, care le vor oferi cetățenilor servicii la prețuri reduse față de cele percepute de către societățile private care au contract cu Primăria Generală.

Puteți urmări mai jos declarațiile Gabrielei Firea, de la început până la minutul 7:57.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *