Skip to content
Politică

Gabriela Firea, despre noile facturi la energie: Sārācirea românilor este consecinţa directă a actualei guvernări fără empatie faţă de cetăţeni

Inquam Photos/Octav Ganea

Senatoarea PSD Gabriela Firea critică dur lipsa de acţiune a guvernului în sensul limitării efectelor liberalizării pieţei de energie. Fostul primar general al Capitalei susţine că PSD, spre deosebire de PNL, a fost preocupat de protejarea consumatorilor vulnerabili.

În opinia fostul primar al Capitalei, actualul Guvern ia măsuri doar pentru profitul companiilor, în detrimentul oamenilor de rând.

Sārācirea românilor este consecinta directa a actualei guvernari fārā empatie fatā de cetateni. Cinismul e la putere! Scumpirea energiei a determinat mereu cresterea preturilor la majoritatea produselor si serviciilor. Va fi un fenomen imposibil de controlat. Piata se regleaza singurā.

Nebunia facturilor la energie arată diferența uriașă de viziune dintre noi și actuala guvernare “de dreapta” austerā. În timp ce guvernārile social-democrate au fost mereu alături de oameni, PNL-USR sunt alături de marile corporații. În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil.

În timp ce PSD introdusese o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, pentru a avea resurse pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au anulat taxa doar pentru a îngrășa profitul marilor corporații.

PSD va susține întotdeauna mediul de afaceri astfel încât firmele să poată genera prosperitate pentru oameni. Este însă profund greșit să iei măsuri care doar cresc profitul companiilor, în detrimentul oamenilor. Foarte grav este însă că nici acum, în ianuarie 2021, încă nu a fost definit consumatorul vulnerabil. Aproximativ 4,5 milioane de români se încadrează în această categorie, respectiv consumă până-n 55 de KW/lună. PNL a pus carul înaintea boilor!

Degeaba încearcă să abată atenția și să creeze aparența că îi pasă de oameni, cu angajamente de genul că legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată în cel mai scurt timp„, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *