Skip to content
Politică

Gabriela Firea, despre procesul cu Traian Băsescu. Ce s-a întâmplat la mediere

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu scapă de dosarul în care este urmărit penal pentru ameninţare în legătură cu afirmațiile sale la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea.

Deşi în ultimele luni s-a încercat o mediere, senatoarea a anunţat sâmbătă seară la emisiunea Dosar de Politician, de la B1 TV,  că această soluţie a căzut.

Medierea a eşuat. Nu din motive care îmi pot fi imputate„, a declarat Firea. Aceasta a mai precizat că regretă că s-a ajuns aici, mai ales că, în perioada în care activa în presă, a avut o relaţie bună cu Traian Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu este cercetat penal de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în legătură cu afirmațiile sale la adresa Gabrielei Firea.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit unor surse citate de Româniatv.net

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arăta: „Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii ‘Jocuri de putere’, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: ‘Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă… Nu-i atentă… Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele‘ ”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *