Skip to content
Politică

Gabriela Firea, despre Programul pentru Creşterea Natalităţii: Avem peste 2.700 de dosare declarate eligibile

Facebook/ Gabriela Firea Facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că, din cele 12.400 de solicitări primite în cadrul Programului pentru Creşterea Natalităţii, doar puţin peste 6.200 au fost dosare pentru obţinerea sprijinului de 15.000 de lei, astfel că se pot trimite în continuare cereri. Până în prezent, peste 2.700 de dosare au fost declarate eligibile.

”Vin cu noutăţi despre Programul Naţional Social pentru Creşterea Natalităţii. Suntem la zi cu înregistrarea dosarelor transmise din 5 decembrie 2022 şi până acum. Din cele 12.400 de solicitări primite, doar puţin peste 6.200 au fost dosare pentru obţinerea sprijinului de 15.000 de lei, iar restul mesajelor au fost dosare trimise de mai multe ori sau alte solicitări legate de program. Aşadar, puteţi trimite în continuare dosarele pentru există resurse financiare suficiente”, a afirmat Gabriela Firea, joi, într-o postare pe Facebook.

Ea a adăugat că s-a ajuns la zi cu înregistrarea tuturor dosarelor.

”Asta nu înseamnă că reducem ritmul, ci accelerăm pentru analiza dosarelor, transmiterea şi semnarea contractelor şi pentru comandarea voucherelor. Avem deja peste 2.700 de dosare declarate eligibile şi peste 1.900 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 1.000 de vouchere au fost comandate şi majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Cuplurile infertile au început deja să folosească aceste vouchere”, a menţionat ministrul Familiei.

Potrivit sursei citate, până în prezent, cele mai multe cupluri au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului, dar sunt şi persoane care au realizat deja proceduri de embriotransfer.

”Din nefericire, avem deja situaţii în care procedura de fertilizare a fost încheiată fără succes şi cuplurile au depus dosarul pentru încă o şansă. Am anunţat încă de la iniţierea acestui program că doamnele şi cuplurile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, dacă medicul specialist indică acest lucru”, a explicat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *