Skip to content
Coronavirus

Gabriela Firea: din 4.600 de bucureșteni testați, doar 4 au coronavirus

Inquam Photos/George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţa că doar câteva persoane din miile care au fost testate în București, în urma unei acțiuni de testare pe care Primăria Capitalei a organizat-o, au fost pozitive la COVID.

Doar 4 persoane din cele 4.600 care au participat la testarea noastră au avut rezultate pozitive la coronavirus„, a declarat Gabriela Firea, luni seara, la România TV. Campania de testare pe care Gabriela Firea a inițiat-o în București a fost blocată de Ministerul Sănătății, pe motiv că nu există aviz de la DSP.

Din păcate, România înregistrează un record negativ, nu se testează persoane asimptomatice, pentru a se afla zonele de risc, pentru care s-ar putea păstra anumite măsuri restrictive, iar altele, care au foarte puţine cazuri sau deloc rămân cu aceste restricţii.

Aş vrea să ştiu cum şi-a dat domnul ministru seama de această răspândire comunitară, dacă refuză să facă teste de anticorpi, ca să vedem exact câţi români au fost deja infectaţi şi au trecut uşor prin boală?

Am văzut şi eu această imensă gafă (raportarea de sâmbătă nr.) şi eu spun că nu este doar atât, ci s-a dorit să fie speriată populaţia, dar au revenit când au văzut reacţia promptă. Până la urmă, cetăţenii României trebuie să ştie cu nume şi prenume cine sunt acei oameni care iau aceste decizii la nivel naţional. În Bucureşti treaba este clară, testarea a fost blocată de ministerul Sănătăţii, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel naţional. Din 11.000 de bucureşteni înscrişi în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive.

Ministerul nu vrea să recunoască rolul primăriei şi faptul că noi am salvat vieţi, pentru că noi am dotat cele 19 spitale, când ei ziceau că e doar o gripă. Şi domnul Tătaru se mai şi victimiza, că a fost carne de tun, că a mers prin spitale. Eu stau numai pe teren, pot să mă infectez oricând, dar eu nu mă ascund sub pat, să-mi protejez sănătatea mea„, a mai spus Gabriela Firea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *