Skip to content
Politică

Gabriela Firea: Doar 30% din cadrele medicale au primit sporul pentru lupta cu virusul

facebook/gabriela firea

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a afirmat după întâlnirea cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat şi Alexandru Rafila, că doar 30% din cadrele medicale au primit sporul promis de Guvern pentru lupta cu virusul.

Ea spune că PSD va utiliza toate mijloacele legale pentru a face Guvernul să-şi respecte promisiunile.

Grija pentru pacienți, fie că sunt Covid sau suferă de alte afecțiuni – cronice sau acute -, protecția corespunzătoare a pacienților și a cadrelor medicale pentru a nu se infecta, testarea periodică, asigurarea condițiilor decente de muncă pentru a-i putea vindeca pe bolnavi, un procent corespunzător din PIB pentru sănătate – au fost principalele teme ale întâlnirii cu liderii Sindicatului Sanitas, la care a participat Profesorul Alexandru Rafila.

Mai mult, am stabilit să uzăm de toate căile legale prin care să determinăm guvernul să se țină de cuvânt: până acum, doar 30% din cadrele medicale au primit sporul pentru efortul și riscul suplimentar în lupta cu Sars-Cov2.

Ceilalți medici și asistenți sunt amânați cu dispreț de catre Orban și Tătaru.

Fostul secretar de stat, Rodica Nassar și colegii noștri parlamentari: Oana Florea, Daniel Zamfir, Florin Manole au garantat și ei susținere pentru pacienți și cadrele medicale, în comisiile de specialitate în care activează„, a  scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *