Skip to content
Politică

Gabriela Firea: Dobânda la împrumuturile lui Cîţu, de 7 ori mai mare decât bugetul pentru majorarea alocaţiilor copiilor

Facebook

Senatoul PSD Gabriela Firea consideră că nerespectarea promisiunii de majorare a alocaţiilor copiilor de către Guvern este perfidă.

Ea afirmă că doar dobânda la împrumuturile care au fost făcute de Florin Cîţu ca premier, adică 31 de miliarde de euro, este de 7 ori mai mare decât suma necesară pentru majorarea alocaţiilor cu 20 de procente.

Justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare a alocațiilor este perfidă și profund incorectă! Nu copiii sunt de vină pentru creșterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de către Guvernul Cîțu. Numai dobânda suplimentară plătită la împrumuturile hazardate ale lui Cîțu este de 7 ori mai mare decât era nevoie pentru majorarea alocațiilor de la 1 iulie. Rolul unui guvern nu e să se plângă de faptul că nu sunt bani. În guvernarea PSD, s-au dublat alocațiile și au crescut veniturile, iar deficitul a fost sub 3%.

Din momentul în care a fost numit ministru al Finanțelor și până în prezent, când exercită funcția de premier, Cîțu a îndatorat țara cu 31 de miliarde de euro. Doar pentru aceste împrumuturi, România trebuie să plătească în fiecare an băncilor dobânzi de peste 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei.

Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor cu 20 de puncte de la 1 iulie, cum promiseseră Cîțu și Orban înainte de alegeri, era de 700 de milioane euro până la finalul anului. Adică de 7 ori mai puțin decât dobânzile plătite la împrumuturile făcute de Cîțu.

Dacă alocațiile ar fi crescut de la 1 ianuarie 2021 la valoarea dublată stabilită de PSD încă de anul trecut, atunci efortul bugetar ar fi fost de 2 miliarde de lei, deci mai puțin de jumătate din dobânzile pe care România le plătește la împrumuturile lui Cîțu! #NuLePasăDeOameni #JunglaDeDreapta #IncompetențăLaGuvernare #CopiiiNuSuntPrioritariPentruGuvern”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *