Skip to content
Politică

Gabriela Firea: Dragnea vrea să mă anihileze! Suntem suprimați, pe model stalinist!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, acuză din nou amenințările la adresa sa și a colegilor săi care „pun mai presus de un om, devenit dictator, interesul românilor” și care sunt „suprimați pe model stalinist”.

„Aflu tot felul de amenințări la adresa mea și a colegilor care pun mai presus de un om, devenit dictator, interesul românilor. Și pentru că am îndrăznit să spunem ce nu merge bine în țara și în echipă, suntem suprimați, pe model stalinist”, a scris Firea pe Facebook, luni dimineață.

Ea spune că are un singur comentariu, postând un citat din Octavian Paler: „Iremediabilă este numai greșeala de a te lăsa strivit”.

Sâmbătă seară, Gabriela Firea, aflată în conflict cu liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un nou atac la adresa acestuia. Ea a susținut că, într-o întrevedere cu primarii de sector, Liviu Dragnea ar fi anunțat că are pregătită o ordonanță de urgență prin care „să desființeze Bucureștiul și să transforme cele șase sectoare în orașe”. Firea a spus că o astfel de OUG este anticonstituțională și l-a acuzat pe Dragnea că vrea să o anihileze, potrivit hotnews.ro.

”Le-a spus că vrea să desființeze Bucureștiul. Prin OUG cele șase sectoare să devină orașe, ceea ce este anticonstituțional. Nu se poate modifica Legea fundamentală prin OUG. Nădăjduiesc că doamna prim ministru și miniștrii nu vor fi de acord cu o ordonanță care contravine Constituției. (…) Dorește să mă anihileze pe mine. Acest război a ajuns la absurd. Dacă ar putea m-ar anihila fizic”, a declarat Firea, la România TV.

Firea a afirmat, referitor la exlcuderea lui Marian Neacșu și a lui Adrian Țuțuianu, că este un moment de cumpănă prin care trece PSD.

”În ceea ce mă privește, mi s-a spus că se pregătește de asemenea o mazilire, că sunt calcule făcute, strategii, un întreg scenariu. (…) Mi s-a comunicat că beneficiez de un tratament special, că nu vrea să mă excludă pentru că nu vrea să îmi ușureze viața, pentru că știe că am oferte de la alte partide, dar vrea să îmi curme cariera și să mă elimine de la organizația București și Ilfov”, a mai comentat Firea.

Ea a adăugat că nu va întreprinde absolut nimic. Firea a reluat afirmațiile potrivit cărora tensiunile dintre ea și Dragnea au apărut din cauza ambițiilor acestuia legate de președinția României și pentru că o suspecta că vrea să candideze pentru funcția supremă în stat.

 

Firea a mai declarat că își va spune punctul de vedere în următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD și că este curioasă ce argumente va avea Dragnea ca să o dea afară de la organizația București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *