Skip to content
Politică

Gabriela Firea: Eliminarea gratuităţii transportului pentru studenţi, o măsură cinică. Suma e infimă, doar 0,018% din PIB

Inquam Photos / George Calin

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a catalogat măsura luată de Guvern în ceea ce priveşte eliminarea transportului gratuit pentru studenţi ca fiind cinică, acuzând în acelaşi timp Executivul  de minciună. Ea spune că suma care va fi economisită prin această decizie este una infimă, de doar 0,018% din PIB.

Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie. Ziua si pācāleala! Azi, despre minciunile transmise tinerilor. Una mare, mare, pentru toți studenții. Guvernul “României Educate” a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul bizar că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș.

Nu au mai rămas gratuități nici măcar pe ruta dintre domiciliu și facultate, la care se referea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile.

Deci au mințit în permanență. Au mințit și când încercau să își ascundă minciunile anterioare.

Studenții simt acum, pe propria piele, consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare.

Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți e cu atât mai cinică, cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB.

Asigura, însă, un ajutor binevenit pentru studentii cu venituri reduse si însemna o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători.

Fără acești bani, gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătățite anul trecut, până la 300 de milioane de lei.

Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică.

Altfel spus, așa-zisa economia de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce nici un câștig ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă, bugetului de stat și implicit României.”, a scirs Firea pe pagina sa de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *