Skip to content
Politică

Gabriela Firea: Guvernul Orban măsluiește raportările COVID 19, ca să poată justifica organizarea alegerilor

Inquam Photos/Octav Ganea

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei şi candidat PSD pentru Senat, acuză Guvernul Orban că măsluieşte raportările cazurilor de COVID-19 pentru a genera impresia că măsurile adoptate dau rezultate. Firea denunţă un presupus mecanism prin care Guvernul ţine numărul zilnic de cazuri sub 10.000.

Guvernul Orban măsluiește raportările COVID 19, ca să poată justifica organizarea alegerilor. Au schimbat procedura de raportare pentru a putea manevra informatiile. Noul sistem de raportare este folosit pentru ca datele transmise public să susțină afirmațiile mincinoase ale lui Orban, despre rezultatele măsurilor luate de guvern.

Bolnavii neraportați zilnic există, însă, și sunt înghesuiți claie peste grămadă în secțiile ATI care nu mai fac față și care ajung să omoare în loc să salveze vieți.

Specialiștii au adus dovezi clare despre modul cinic în care guvernul omite de la raportare un număr de cazuri, în zilele în care se depășește cifra de 10.000 de îmbolnăviri noi și le adaugă apoi, în zilele în care se fac mai puține teste și în care numărul cazurilor noi este mai mic.

Am analizat acest subiect grav la întâlnirea de azi cu social democratii din Sectorul 6, condusi de presedintele organizatiei, Gabriel Mutu.

Le transmitem tuturor locuitorilor din cartierele sectorului 6 : Drumul Taberei, Militari, Crangasi, Giulesti, Ghencea, Brancusi, Regie, Giulesti Sârbi etc că îi vom reprezenta cu seriozitate în Parlament si vom fi vocea lor care să îndrepte, nu doar să semnaleze abuzurile„, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *