Gabriela Firea: Guvernul Ponta va majora substanțial pensiile

Purtătorul de cuvânt al prezidențiabilul PSD a precizat luni, prin intermediul unei declarații de presă, că pensiilor vor fi majorate substanțial începând cu 2015.

”Spre deosebire de precedenta guvernare, girata de Traian Basescu si admirata acum de liberali si de Klaus Iohannis, guvernul Ponta si-a facut o prioritate din a veni in sprijinul categoriilor defavorizate, indreptand nedreptati acolo unde a fost cazul, aplicand legea unde legea e buna, sau modificand legislatia, acolo unde este nevoie.

Senatorul PSD nu uită nici de foștii guvernanți de la PDL, pe care îi acuză că au refuzat indexarea pensiilor: ”Printre aceste categorii vulnerabile se regasesc si pensionarii, carora guvernele PDL le-au refuzat sistematic indexarea pensiilor in functie de rata inflatiei si de evolutia castigului mediu salaria, conform legii pe care tot ei o promovasera, cu scandal, in Parlament”, explică Gabriela Firea.

”In anul 2013, cel succesiv instalarii guvernului USL condus de Victor Ponta, a avut loc prima indexare a pensiilor conform legii aflate in vigoare, iar aceasta practica s-a mentinut si in 2014. Pentru anul viitor, guvernul a identificat resurse, printr-o judicioasa strategie bugetara multianuala, nu doar pentru a majora pensiile conform legii, ci si pentru a acorda majorari suplimentare, de pana la 5%. Prioritate vor avea pensiile mici, iar pensia minima este preconizata sa fie crescuta la 450-500 lei, varianta finala urmand a fi comunicata dupa ce specialistii din ministerele Muncii si Finantelor vor definitiva calculele”, a mai adăugat Firea.

Purtătorul de cuvânt al lui Ponta a menționat că ”exista in analiza la Ministerul Muncii situatia veniturilor cuvenite persoanelor cu dizabilitati, urmand ca la intocmirea bugetului pe 2015 sa se efectueze o indexare a acestora, astfel incat aceste sume sa reprezinte un ajutor semnificativ pentru beneficiarii lor.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL