Skip to content
Politică

Gabriela Firea îi adresează 10 întrebări grele lui Klaus Iohannis

În cadrul unei conferințe de presă susținută duminică seara, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, i-a adresa prezidențiabilului ACL un set de 10 întrebări legate de legătura lui Klaus Iohannis cu adopțiile de copii de la începutul anilor 1990.

 „1. De ce a acceptat Iohannis, ca profesor, sa ii ajute pe niste straini sa ia 3 copii din Romania? Nu ii ajungeau salariul de profesor si banii din meditatii?

2. Daca rolul initial a fost doar de sofer, de ce s-a implicat si in convingerea familiei sa-si dea nepotii spre adoptie, potrivit marturiei familiei si vecinilor?

3. In ce au constat bunurile pe care a recunoscut ca le-a primit din partea canadienilor si care a fost valoarea lor?

4. Cu cat a fost platit pentru faptul ca a cazat canadienii in propria casa, dupa cum dl Iohannis a recunoscut? Cu cat a fost platit pentru ca a cazat minorii la socrul sau si la o ruda, pana la rezolvarea in timp record a adoptiei (2 luni)?

5. Ce legatura are cu avocatii care s-au ocupat de aceasta adoptie, precum si cu completul de judecata? Bunica minorilor spune ca sotia lui Iohannis a fost prezenta si in sala de judecata atunci cand au fost adoptati cei 3 copii ai familiei Iliut precum si alti copii din judet iar, dl Iohannis a fost in fata judecatoriei.

6. De ce nu s-a tinut de cuvant si nu a facut demersuri pentru ca cei trei minori ai familiei Iliut din comuna Rasinari, Sibiu, sa poata sa tina legatura cu familia? Parintii lor fiind decedati, nu exista vreun risc de contestare a adoptiei.

7. De ce a respins-o, alungat-o si agresat-o pe bunica minorilor, Maria Iliut, potrivit marturiei acesteia, care a si depus plangere in acest sens la Politie, Presedintie, Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor?

8. De ce nu a reactionat atunci cand a fost acuzat ca acei copii romani, infiati cu ajutorul familiei Iohannis, au fost folositi pentru trafic de organe?

9. De ce nu s-a prezentat la audiere in fata membrilor Comisiei parlamentare care a audiat-o si pe bunica minorilor? Acesta este respectul pe care il manifesta pentru Parlament?

10. Presa a relatat ca sotia domnului Iohannis, dna Carmen Iohannis, lucrand la o scoala speciala, detinea o lista intreaga de copii romani care ar fi putut fi infiati de straini. Ce stie dl Iohannis despre acest aspect? Cat de implicati erau, in realitate, sotia sa si el, in fenomenul adoptiilor internationale?”

Acstea sunt cele zece întrebări pe care PSD i le pune lui Klaus Iohannis și la care așteaptă răspunsuri.

5 comentarii la “Gabriela Firea îi adresează 10 întrebări grele lui Klaus Iohannis

  1. Sa tot astepte Firea ! Iohannis nu e in stare sa raspunda la atatea intrebari pana iese la pensie ! Plus ca, daca va aduceti aminte, la intrebarea cu casele a raspuns pana acum de 4 ori in 4 feluri. Deci, cum sa enunte asta in viata asta 40 – 50 de raspunsuri la cele 10 intrebari ??? Ca nici nu le-ar mai tine minte !

  2. Cautati sa vedeti cum si-a tratat Doamna Firea pe propriul copil vitreg , copilul precedentului sot dintr-o alta casatorie. A stabilit procesiunea de inmormantare la o anumita ora, iar pentru copil si pentru fosta sotie a comunicat o cu totul alta ora. Nu avea curajul sa dea ochii cu ei.E o mama exemplara! Poate sa-l critice pe Iohanis ca nu a infiat un copil complet strain?

    Dupa ce-si aminteste cum a procedat atunci sa-si revizuiasca atitudinea de mama perfecta!

  3. daca ar fi sa ii adresam lui madam Firea, ca doamna nu pot sa-i spun, mai multe intrebari cu privire la viata dumneaei cred ca ar fi interzis minorilor sa le citeasca. Pandele stie de ce…
    iar de seful madamei, Ponta, ce sa zic! aluia poti sa ii pui si o suta de intrebari, ca tot nu o sa raspunda. nu poate, ca inca este ”acoperit”…
    uite de asta iti vine cateodata sa te duci, sa te tot duci in lumea larga, de scarba…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *