Skip to content
București Știri locale

Gabriela Firea îi asigură pe bucureşteni că tariful pentru transportul public nu se va majora

curentul.info

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că preţul biletelor pentru transportul public în comun nu va fi majorat, precizând că nu a discutat niciodată cu directorul STB despre această posibilitate.

Declaraţia edilului vine în contextul în care, miercuri, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Andrei Creci, a afirmat că ar dori dublarea tarifului pentru călătoriile din Capitală.

„Nu se pune problema să majorăm tariful pentru transportul public de călători. Nu am discutat niciodată să luăm această măsură de dublare sau de triplare a costului biletului pentru a se circula cu autobuzul, cu tramvaiul sau cu troleibuzul ori abonamentul”, a declarat Firea.

Acelaşi tarif de 11 ani

Conform şefului STB, majorarea ar fi necesară, după ce au fost făcute mai multe calcule contabile. „Este o propunere pe care noi am făcut-o de mai mult timp, având în vedere investiţiile pe care STB le-a făcut în ultima perioadă. Este o propunere de dublare a tarifului, la 2,5 lei, facută în urma unor studii de piaţă”, a explicat Andrei Creci, în cursul zilei de miercuri.

Decizia majorării tarifelor aparţine, însă, Primăriei Capitalei. În prezent, un bilet de transport în Bucureşti costa 1,3 lei, tarif care nu a mai fost modificat de 11 ani, potrivit Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *