Skip to content
Politică

Gabriela Firea îl atacă dur pe Tudose: Am tăcut jumătate de an

Gabriela Firea l-a atacat dur pe premierul Mihai Tudose, după cum se arată în stenogramele unei discuții din 30 noiembrie, făcute publice de DCnews.ro

Aparent, primărița s-a arătat deranjată de declarațiile pe care Tudose le-a făcut în presă despre organizarea Târgului de Crăciun din Piața Victoriei și l-a acuzat pe acesta că are propria agendă și că duce o campanie electorală pentru a pune mâna pe șefia PSD. Mai mult, Firea i-a amintit de momentele când Tudose susținea mișcarea #rezist și a reclamat că de jumătate de an Guvernul i-a pus bețe în roate în realizarea proiectelor pentru bucureșteni.

„Domnule prim-ministru, am memorie bună şi au fost şi martori la discuţiile noastre…nu e de mirare că nu le mai recunoaşteţi. Vă descrie întregul caracter şi comportament. Primăria Generală nu e în subordinea Guvernului, ca de altfel nicio primărie din ţară. Nu aveţi de ce să-mi faceţi mie sugestii sau recomandări, nici în privat, nici prin presă. Eu răspund în faţa legii şi a bucureştenilor. Dumneavoastră în faţa legii şi Parlamentului. Dacă îngrijorarea dv. e una sinceră şi onestă privind organizarea festivalului pentru copii şi a târgului din Piaţa Victoriei, m-aţi fi sunat să vorbim colegial şi nu mi-aţi fi dat indicaţii preţioase prin presă.

Nu uitaţi că dvs. aţi deschis acest conflict. Am tăcut jumătate de an. Jumătate de an în care aţi consumat timp şi energie pentru a mă bloca, pentru a stopa toate proiectele comune Guvern-Primăria Capitalei. V-aţi încălcat propriile promisiuni că veţi sprijini proiectele Capitalei României. Noi nu vă cerem bani. Vă solicităm parteneriate legitime. Dl. Iohannis e în campanie electorală pentru prezidenţiale, dv. sunteţi în campanie electorală pentru preluarea PSD. Nu negaţi, este inutil, o ştiu şi o simt tot mai mulţi colegi. Dumneavoastră sunteţi de la Brăila şi nu de la Craiova, dvs. nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să…

De altfel cea mai interesantă declarație a Gabrielei Firea este cea în care împarte partidul în acoperiţi şi civili: „Nu putem fi uniţi cu cei care au ordin pe unitate, suntem civili. Şi nu ne amuză cumpenele prin care trece echipa noastră”.

În echipa Gabrielei Firea, aparent se află și deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care a simțit nevoia să intervină

„Domnule Tudose, nu cred că vreţi să vă spun chiar aici ce convingeri am în ceea ce vă priveşte. Am o singură mare satisfacţie: nu v-am votat premier în Parlament. Bine am făcut, îmi vine să mă felicit”, a declarat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *