Skip to content
Societate

Gabriela Firea, împotriva redeschiderii şcolilor şi grădiniţelor: Va fi o nenorocire!

facebook.com/gabifirea/

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor, chiar şi cu obligativitatea ca toţi copiii să poarte măşti de protecţie, nu este o soluţie bună, fiind convinsă că vor apărea mii de îmbolnăviri.

“Copii cu mască de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâșietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mișcă… e normal! De aceea sunt copii! Am spus și ieri, și aseară, la TV, că nu văd ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare și de distanțare socială. Se vor contamina, vor face forme ușoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri! Una este că un copil să poarte o oră-două mască de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri”, a scris Firea, pe pagina sa de Facebook.

Ea afirmă că statisticile legate de numărul de îmbolnăviri vor fi date peste cap, dacă se va lua decizia de a redeschide instituţiile de învăţământ de la 15 mai, odată cu încetarea stării de urgenţă:

Statistica noastră relativ sub control, pentru că se testează infim, va fi dată peste cap. Atunci să vedem cum va fi gestionată o criză majoră! Ne-a ferit Cerul până acum! Și nu e vorba de statistici! Ci de viața oamenilor! Haideți să nu stricăm tot ce am obținut cu eforturi imense până acum. Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici! Se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâția profesori buni care pot contribui cu idei valoroase! Concluzionând: sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor!”

Primarul general consideră însă că autorităţile ar trebui să conceapă un plan de repornire a economiei, după modelul ţărilor „civilizate”.

„Am fost prima care a cerut închiderea școlilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Și ce-am mai fost certată și pusă la zid în public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea școlilor pe 15 mai. Dar, cu toată tăria, cred că ne trebuie urgent un plan serios pentru relansarea treptată a economiei. Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine și să privim cu respect spre țările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a mai scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *