Skip to content
Alegeri locale 2020

Gabriela Firea intră în război cu firma care se ocupă de campania electorală a lui Nicuşor Dan

Inquam Photos/George Calin

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, anunţă că va face plângere împotriva firmei care se ocupă de campania electorală a lui Nicuşor Dan, după conferinţa în care acesta a acuzat o aşa-zisă caracatiţă Firea-Pandele. Firea afirmă că firma a lucrat şi cu PSD, iar printre cei pe care Nicuşor Dan i-a acuzat că fac parte din „caracatiţă” sunt oameni care nu mai lucrează de ani de zile în primărie.

Vreau să spun, cred că e un lucru în premieră, m-am sfătuit și cu familia, cu parte din colegi, mâine voi depune o plângere împotriva companiei, firmei care face campanie electorală domnului Nicușor Dan”, a declarat Gabriela Firea, joi seară, la Antena 3.

Știu cine sunt acești domni. Îi cunosc. Și ei mă cunosc. Au contract cu PNL, deci plângerea va fi pentru PNL național, PNL București, și această companie de marketing-politic. Au scos public un desen să-i spunem cu o caracatiță pe brațele căreia erau mai multe nume și poze care nu au nicio legătură cu activitatea mea, numind acel desen caracatița Pandele-Firea”, a mai declarat Firea.

Aceasta a precizat că este vorba despre aceeaşi firmă care a făcut campania electorală a Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale. ”Le fac plângere pentru calomnie, defăimare, atingerea reputaţiei şi imaginii publice a primarului general entru că ei ştiu că acele lucruri nu sunt adevărate”, a mai declarat Firea.

Primarul general susţine că numele prezentate pe aşa-zisa caracatiţă nu au nicio legătură cu ea, că multe persoane lucrează de mulţi ani în instituţie, nefiind aduse de ea, iar altele nu mai lucrează de mult.

Mi-ar fi plăcut şi aş fi dorit să particip la o campanie despre ce am făcut şi ceea ce am vrea să facem în continuare. (…) Din păcate, în afară de atacuri la adresa mea, la adresa familiei mele, la adresa colegilor mei, cele mai multe nefondate şi care nu au la bază absolut nimic real, este o mare dezamăgire. În urma acestei campanii, şi după votul de duminică, cetăţenii nu vor rămâne cu nimic, pentur că în campanie nu s-a făcut altceva decât eu să fiu atacată suburban şi eu să mă apăr”, a declarat edilul.

Întrebată dacă este la originea dezvăluirilor despre Nicuşor Dan, Firea a afirmat: ”Eu sunt şi la originea ploii, atunci când este torenţială, eu sunt şi la originea soarelui, atunci când este arşiţă şi, în general, atunci când zăpada este până la genunchi în Bucureşti tot eu sunt la origine”.

Nicuşor Dan a prezentat miercuri ”caracatiţa” de la Primăria Capitalei manevrată de gruparea Pandele-Firea şi prin care Bucureştiul este condus pe bază de cumetrie. „Aceste persoane sunt fie oameni de încredere ai cuplului Pandele-Firea, fie sunt neamuri sau parteneri de afaceri, ori copiii de vecini, de neamuri şi de de parteneri de afaceri”, susţine candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei.

El a amintit de Speranţa Cliseru, care era prefectul Capitalei când au avut loc protestele din 10 august 2018, de Mihai Daniel Răşică care vine direct din Poliţia Locală Voluntari sau despre Vica Nela Vrânceanu, sora mai mare a Gabrielei Firea, director executiv în Primăria Voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *