Skip to content
Societate

Gabriela Firea își donează 10% din salariu pentru reconstrucția catedralei Notre Dame. Care este suma exactă

bucurestiul.ro

Primarul geneneral al Capitalei, Gabriela Firea, i-a trimis o scrisoare primarului din Paris, Anne Hidalgo, în care afirmă că dorește să se alăture eforturilor de solidaritate și să doneze 10% din salariu, timp de trei luni, pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame, distrusă de incendiu.

Salariul brut al Gabrielei Firea, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Municipiului București, este de 20.800 de lei, adică 12.168 de lei net. 10% din salariu înseamnă, deci, 1.216, 8 lei. În concluzie, suma totală ce va fi donată de primarul general va fi de 3.650, 4 lei.

„Stimată Doamnă Primar, În numele Bucureştiului şi al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre Dame de Paris, simbolul şi inima Franţei, parte a patrimoniului arhitectural mondial (…) Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreagă lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credinţă! Indiferent de naţionalitate sau origine, oameni din întreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care şi-au riscat viaţa pentru a salva acest simbol al umanităţii şi iată că astăzi avem speranţa unui nou început!”, arată Firea în scrisoarea trimisă primarului din Paris, Anne Hidalgo.

Ea se arată convinsă că toată lumea va contribui la reconstruirea „acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual”.

„Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate şi să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucţiei Catedralei Notre Dame de Paris. Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulţi oameni”, spune Firea.

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Nu este clară cauza, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *