Skip to content
Alegeri locale 2020

Gabriela Firea l-ar vrea viceprimar pe Nicușor Dan: Se înțelegea bine cu Bădulescu, mâncau împreună

Inquam Photos / George Călin
" "

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, spune că și l-ar dori ca viceprimar pe Nicușor Dan, principalul ei contracandidat, în cel de-al doilea mandat la Primăria Bucureștiului, deși acesta mai mult „chiulea” în cele șase luni cât a făcut parte din Consiliul General. Firea a declarat marți seara la Digi24 că Nicușor Dan are „parțial” niște calități, „ca orice om”, și este convinsă că s-ar înțelege bine și cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, pentru că cei doi obișnuiau odinioară să ia masa împreună.

Aș vrea să fac echipă cu dl. Dan în calitate de viceprimar”, a declarat Gabriela Firea, întrebată dacă va face în continuare echipă cu actualul viceprimar Aurelian Bădulescu, cel care a fost implicat recent într-un scandal cu Nicușor Dan, candidatul unic al opoziției la Primăria Capitalei.

" "
" "

„Da, i-am mai oferit și data trecută, dar ne-a părăsit, a stat doar șase luni în Consiliul General, chiulind mai mult, deci a fost foarte pasager la ședințele de Consiliu General”, a spus Gabriela Firea, confirmând de trei ori că și l-ar dori viceprimar pe Nicușor Dan. „Da, sigur, cred că vom colabora foarte bine”, a adăugat ea.

Întrebată dacă Nicușor Dan are calitățile necesare, Gabriela Firea a răspuns zâmbind: „Parțial. De aceea nici nu poate fi deocamdată primar general. Câteva are. Orice om are câteva calități”, a adăugat ea râzând.

Întrebată dacă Nicușor Dan ar fi mai bun decât Aurelian Bădulescu, Gabriela Firea a spus: „Nu știm asta, trebuie să testăm. Dar să știți că primarul general are doi viceprimari. Deci, încap amândoi”, a adăugat ea. „Dar știți că ei se împăcau foarte bine când dl. Dan prin trecerea sa pasageră la Consiliul General. Mâncau împreună, înainte și după ședința de Consiliu General”, a menționat Gabriela Firea.

La mențiunea că acestea sunt calități umane, ea a comentat: „Da, sunt umane, păi asta spun, că se înțelegeau, deci nu aveau nimic de împărțit și nu transformau lupta politică, nu o duceau și în viața privată”.

Nicușor Dan reacționează

Candidatul unic al dreptei la Primăria Bucureşti, Nicuşor Dan, a afirmat, la rândul său, că ar vrea să întoarcă politeţea Gabrielei Firea, care a afirmat că l-ar vrea viceprimarul său, însă nu găseşte nicio poziţie în primărie care să fie potrivită acesteia.

”Aş vrea să întorc politeţea Gabrielei Firea, dar nu găsesc nicio poziţie în primărie pe care să fie potrivită, nicidecum cea de viceprimar. N-aş recomanda-o nici ca preşedinte de scară de bloc (o responsabilitate serioasă, dar mai mică decât viceprimar): s-ar plânge că n-o ajută nimeni şi ar da în judecată pe toată lumea”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *