Skip to content
București

Gabriela Firea le răspunde cârcotașilor

metropotam.ro

După comentariile negative la adresa Târgului de Paşte organizat de Primăria Captalei în Piaţa Constituţiei, instituția condusă de Gabriela Firea a emis un comunicat prin care susține că aceste critici aduse evenimentului sunt parte din corul declaraţiilor politicianiste exprimate de către opoziţie.

„PMB şi-a propus să promoveze cultura şi valorile autentice româneşti în inima Capitalei, în preajma Sărbătorilor Pascale, iar tendinţa unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticând doar de dragul de a critica, este pur şi simplu o încercare de a prejudicia imaginea primarului general şi, implicit, a instituţiei pe care Gabriela Firea o conduce”, precizează comunicatul.

Primăriei Capitalei spune că în organizarea acestui eveniment sunt angrenaţi sute de oameni cu experienţă, printre ei şi „colaboratori cu realizări recunoscute în marile capitale ale lumii”.

Reprezentanţii PMB precizează că decorul din Piaţa Constituţiei, „care a făcut obiectul unor comentarii răutăcioase”, este realizat de Dragoş Buhagiar, „scenograf de renume internaţional”, membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi al UNITER.

„Conform viziunii scenografice, decorul aduce în atenţia publicului valorile estetice naţionale autentice, prin reinterpretarea motivelor tradiţionale, dar şi prin elemente supradimensionate şi personaje de poveste, spre încântarea copiilor. Pe lângă elementele de noutate, atmosfera este întreţinută de artişti animatori, costumaţi în iepuri, personaje extrem de îndrăgite în ediţiile anterioare ale acestui eveniment”, se mai arată în comunicatul PMB.

Despre altă decorațiune Primăria București afirmă:
„Bucurându-se de un adevărat succes încă din anul 2015, îndeosebi în rândul celor mici, a fost amplasată în Piaţa Constituţiei o butaforie reprezentând un iepuraş într-un car gigant tras de o găină, butaforie creată de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, în mediul artistic naţional şi internaţional”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *