Gabriela Firea: „Legea prevenirii separării copilului de familie a fost aprobată de Senat”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că Senatul a aprobat proiectul privind prevenirea separării copilului de familie, inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Am votat, alături de alți 93 de senatori, ca Observatorul Național al Copilului să devină o realitate și toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților.

Mă bucur că eforturile specialiștilor din MFTES și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie, încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Observatorul Național al Copilului va fi prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator, s precizat ea.

„Observatorul Național al Copilului va fi prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator. În plus, înființăm la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învățător, până la reprezentanți ai societății civile.

În paralel, completăm acest nou cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziția primarilor din toată țara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizații acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toți primarii că suntem la dispoziția lor pentru orice fel de întrebare și că avem resursele necesare”, a adaugat Firea.

Proiectul urmează să fie votat și de Camera Deputaților.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: