Skip to content
Politică

Gabriela Firea: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității nu va oferi doar vouchere și suplimente

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Gabriela Firea a afirmat la preluarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității, că instituţia pe care o va conduce nu va oferi doar vouchere și suplimente ci va stabili politici publice necesar pentru stimularea natalității .

Ea a precizat că joi a discutat cu premierul Nicolae Ciucă și cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu despre calendarul activităților ministerului.

Am discutat aseară despre termenele pe care dorim să le fixăm pentru toate sarcinile pe care le-am preluat. Săptămâna viitoare vom preda un calendar foarte exact care vizează timpul și perioada în care ne propunem să promovăm actele normative care vizează atât creșterea alocațiilor, toate suplimentele financiare pentru familiile cu mulți copii și pentru tineri, în vederea creșterii natalității.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse nu va fi o instituție care va oferi doar vouchere și suplimente, ci va stabili politici publice necesar pentru stimularea natalității, astfel încât în țara noastră nu doar să locuim, ci să trăim bine, și să fie o țară din care tinerii să nu mai fie tentați să plece.

Ne propunem să creștem numărul de creșe, de grădinițe. O legătură mult mai bună cu direcțiile sociale pentru a prelua cazurile vulnerabile în ceea ce privește familiile, acolo unde românii lucrează în diaspora, dar copiii au rămas în grija bunicilor. Ne propunem să știm câți copiii sunt în această situație”, a declarat Firea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *