Skip to content
Politică

Gabriela Firea:  Motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, apreciază că motivul real pentru care liberalii vor alegeri anticipate îl reprezintă faptul că aceştia nu ar dori să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ.

„Dacă ar fi doar jigniri…, dar sunt şi umilinţe şi măsuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregăteşte Guvernul PNL. Las şi eu aici o opinie argumentată: motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral”, arată Gabriela Firea, primar al Capitalei, într-o postare pe Facebook.

În opinia ei, opţiunea de a creşte vârsta de pensionare la 70 de ani ar reprezenta „o mare înşelătorie”, scrie agerpres.ro.

Şi astăzi oricine poate lucra după vârsta de pensionare, iar în acest caz îşi va lua şi pensia la care a contribuit şi salariul pentru care munceşte. Înşelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să munceşti până la 70 de ani, va trebui să renunţi la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci te obligă fie să renunţi la pensie, fie să renunţi la salariu. În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani„, adaugă ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *