Skip to content
Politică

Gabriela Firea neagă speculațiile venite din opoziție: Nu se vor da bani sau vouchere oamenilor care acceptă să se testeze

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu se vor da bani sau vouchere oamenilor care acceptă să se testeze. Gabriela Firea a făcut aceste precizări în legătură cu proiectul „Testăm pentru București” care va fi supus dezbaterii CGMB în ședința de luni, relatează Digi 24.

„Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze!

Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/și private care intră în programul inițiat de PMB prin ASSMB.

Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați.

Precizez ca în prezent există în Capitală o capacitate zilnică de testare de peste 3.500 de teste PCR, dar în realitate se efectuează doar câteva sute de teste pe zi. În plus, numărul persoanelor aflate acum în carantină este de circa 400, cu mult mai puține decât la începutul Stării de Urgență, când erau câteva mii.”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a subliniat că testarea populației este necesară pentru a se putea lua măsuri graduale de relaxare. 

„Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia!”, conchide Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *