Skip to content
Politică

Gabriela Firea: „Nu le pasă de copii! PNL-USR au respins creșterea în etape a alocațiilor de stat”

Inquam Photos / George Călin

Gabriela Firea, senator PSD, a lansat un atac critic la adresa guvernanților pe care îi acuză că au respins propria Ordonanță care prevedea creșterea în etape a alocațiilor de stat pentru copii.

Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins, marţi, amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare.  Au fost 8 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Astfel, prin acest vot, s-a respins majorarea alocaţiilor cu 20% de la 1 iulie.

În replică, senatoarea PSD, Gabriela Firea a apreciat acest demers ca fiind rezultatul nepăsării guvernaţilor faţă de copii.

Nu le pasă de copii! Cinism și inimă de piatră! Majoritatea PNL-USR din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților și-a respins până și propria Ordonanță care prevedea creșterea în etape a alocațiilor de stat pentru copii! Alocațiile nu mai cresc în acest an!

Cât despre ideea UDMR de a condiționa alocația copiilor de veniturile părinților, aceasta încalcă atât Constituția, cât și Decizia 277/2006 a CCR, care a concluzionat că toți copiii sunt egali și toți primesc, fără nicio discriminare, alocație de stat.

Altfel, statul vine deja în sprijinul copiilor din medii defavorizate, care primesc, pe lângă alocația de stat, și alocație pentru susținerea familiei, care este condiționată de prezența la școală„, a mai spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *