Skip to content
Politică

Gabriela Firea, pe baricade în războiul cu Dragnea: 6 luni de opoziție. #REZIST

Octav Ganea/ INQUAM PHOTOS

Gabriela Firea este primul lider din PSD care a înțeles pericolul pe care îl reprezintă Liviu Dragnea pentru România și a avut curajul să-i ceară public retragerea din partid. Încă din toamna lui 2018, avertiza că Liviu Dragnea are de gând să taie bugetele primăriilor și să împiedice dezvoltarea regiunilor țării, mai ales rezolvarea principalelor probleme din Capitală, precum transportul public și termoficarea.

Blocarea Bucureștiului

Bugetul Primăriei Capitalei în 2019 va fi cu 25% mai mic deoarece pe Liviu Dragnea îl deranjează adevărul și nu finanțează primăriile care nu sunt de acord cu el. Gabriela Firea precizează că liderul PSD nu este deloc interesat de dezvoltarea Capitalei și îi condamnă pe cetățeni  la aceleași probleme de zi cu zi.

„Din celebrul miliard de euro pentru care ne invidiază toată lumea, avem de plătit anul viitor 200 milioane euro subvenţie pentru energia termică, 240 milioane euro subvenţie pentru transportul public, 260 milioane euro pentru preluarea ELCEN, 125 milioane euro pentru acordarea unor stimulente sociale şi medicale care nu sunt un moft, ci o necesitate”, spunea primarul capitalei în decembrie 2018.

Intenția lui Dragnea este aceea de a-i izola și de a-i elimina pe toți cei care îl critică și nu-i execută ordinele. Practic, banii pe care orașul București îi strânge din impozite și taxe, vor fi folosiți pentru a plăti pomenile electorale dictate de Dragnea, în timp ce bucureștenii vor fi condamnați de liderul suprem al Guvernului să trăiască într-un oraș mai sărac.

Dictatorul stalinist

Pesediștii fideli lui Dragnea nu au rămas indiferenți și s-au activat ca niștre trompete, în frunte cu Codrin Ștefănescu. Atacurile la Firea au apărut din toate direcțiile, însă pentru edil era clar că anumite persoane din partid îl apără pe „dictatorul” aflat la conducere în loc să apere interesul românilor. „Și pentru că am îndrăznit să spunem ce nu merge bine în țară și în echipă, suntem suprimați, pe model stalinist”, spunea pe Facebook în noiembrie.

Și așa cum îi stă bine unui dictator, Dragnea a dizolvat filiala PSD Ilfov, care era condusă de Firea. Astfel, primarul a rămas din acel moment fără funcții în partid, după ce și-a dat demisia și a renunțat să mai garanteze regimul dictatorial și falimentar impus de Dragnea în România. Chiar și fără funcții, Firea rămâne principala opoziție la Dragnea în partid, bucurându-se de un mare capital electoral în rândul votanților pesedist.

Statul paralel construit de Dragnea împotriva românilor

Povestea politică a lui Dragnea, în ultimii ani, a fost legată de conceptul de „stat paralel”, acuzând implicarea serviciilor secrete. Baronul de Teleorman a inventat un monstru pentru a-și justifica greșelile. Ulterior, Gabriela Firea a dezvăluit cum Liviu Dragnea „tăia porcii cu statul paralel” și atunci nu îl deranja deloc lucrul acesta. De asemenea, știm cu toții că președintele PSD a sprijinit anumite persoane din SRI sau din magistratură, dovadă fiind pozele publice.

Obsedat de putere și de control, Dragnea a început să își spioneze colegii de partid, potrivit declarațiilor primarului capitalei. Vrea să urmărească fiecare mișcare pentru a-i izola pe ceilalți, fiind disperat și speriat de gândul că nici românii și nici pesediștii nu-l mai vor la conducerea țării, după ce a lăsat România cu mai multe datorii și mai puțin dezvoltată decât în 2016.

Statul paralel a fost construit de Dragnea pentru a ajunge la putere și ulterior pentru a-i controla pe ceilalți. Un stat paralel ce funcționează cu oamenii fideli dictatorului și nu se sfiază să bată oamenii la proteste sau să-i atace cu gaze. Tocmai de aici au pornit atacurile primarului la adresa lui Carmen Dan, ministru de Interne, când i-a cerut acesteia să-și asume responsabilitatea pentru modul în care Jandarmeria a intervenit pe 10 august. Din păcate, Firea a fost singura în partid care a înțeles proporțiile eșecului Jandarmeriei și n-a sprijinit-o nimeni, nici măcar nemulțumiții Tudose sau Grindeanu, iar Carmen Dan defilează în continuare pe la MAI. Și după cum bine știm că Dan execută cu strictețe ordinele lui Dragnea, cei doi au stabilit împreună planul pentru 10 august, potrivit Gabrielei Firea. Tot scandalul protestelor, a scos la iveală și faptul că Dragnea, prin Carmen Dan, a ascultat convorbirile prefectului Capitalei, iar la ședințele interne au fost printate și analizate.

Dragnea, toxic pentru țară

Dacă în septembrie se vorbea despre o tabără anti-Dragnea în interiorul PSD, din care făcea parte și Firea, ulterior aceasta a fost abandonată, iar ceilalți nemulțumiți ori au părăsit partidul, ori au fost cumpărați cu diferite funcții și avantaje materiale. Firea și-a menținut punctul de vedere și nu a cedat la presiuni și amenințări, încercând să-i mobilizeze în jurul ei pe toți pesediștii care înțeleg că Liviu Dragnea este „un personaj toxic pentru țară”.

De altfel, rezultatul PSD la viitoarele alegeri va depinde de poziționarea pe care o va alege Liviu Dragnea pe scena politică. Dacă se va ambiționa să candideze și să-și mențină rolul actual, va trage după el PSD într-o prăbușire continuă.

Momentan, pesediștii sătui de președintele PSD aleg să fugă din partid, în loc să rămână și să lupte alături de Gabriela Firea într-o acțiune #REZIST prin care să combată măsurile abuzive și falimentare impuse de Liviu Dragnea în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *