Skip to content
Politică

Gabriela Firea, PRIMA reacţie după hotărârea PICCJ în dosarul cu Traian Băsescu: Sunt dezamăgită!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a oferit, joi, PRIMA reacţie după hotărârea Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în dosarul în care fostul senator PSD îi făcuse plângere penală ex-preşedintelui Traian Băsescu.

CITIŢI ŞI: Veste proastă pentru Băsescu. Află ce s-a întâmplat în dosarul cu Firea

Gabriela Firea a declarat, joi, pentru adevarul.ro, că Lucian Bolcaş (avocatul care o reprezintă în dosar) i-a spus că trebuie să i se comunice rechizitoriul, fapt care nu a avut loc până acum.

„Duminică seara, am fost sunată de jurnalişti şi mi s-a spus că au aflat pe surse că rechizitoriul e gată şi că a fost trimis al instanţe. Domnul Bolcaş mi-a spus că trebuie să mi se comunice rechizitoriul, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Nici mie, nici avocatului nu mi s-a comunicat soluţia. Soluţia care acum este infirmată. Se infirmă ceva ce eu n-am luat la cunoştinţă. Eu, personal, am fost de câteva ori la parchet, domnul Bolcaş a fost de foarte multe ori. Tot ce ni s-a solicitat am depus la dosar. Am fost chiar interogată de avocaţii domnului Băsescu vreo trei ore. Nu înţeleg de ce ancheta nu a fost efectivă”, a afirmat Firea.

În continuare, primarul Bucureştilor şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu soluţia de infirmare a rechizitoriului.

„Faptul că după doi ani de zile nu s-a clarificat într-o formă sau alta… Pentru că nu pot eu să sugerez o soluţie. Au avut mai mult de doi ani la dispoziţie să dea o soluţie. Credeţi că mai interesează pe cineva? Acum, ce facem, luăm ancheta de la capăt şi mai aşteptăm încă doi ani? Sunt dezamăgită. Eu chiar am dorit o mediere, o retractare a acelei părţi din declaraţie. Am stat la dispoziţia Justiţiei chiar însărcinată. Am fost la parchet în luna a 7-a de sarcină – chiar a fost o traumă”, a punctat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *