Gabriela Firea, prima zi în mandatul din Parlamentul European, anunţă că începe activitatea în două comisii

Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Preşedinta PSd Bucureşti, Gabriela Firea, anunţă după prima zi în mandatul din Parlamentul European că îşi începe activitatea şi în cele două comisii din care va face parte, FEMM – Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen şi CULT – Comisia pentru cultură şi educaţie

”Prima zi a noului Parlament European. Începem activitatea pentru următorii 5 ani, în interesul românilor şi pentru consolidarea poziţiei României la nivel european. Am ales preşedintele noului parlament, dar şi pe cei 14 vicepreşedinţi! O victorie pentru România şi a grupului S&D este alegerea colegului nostru Victor Negrescu în funcţia de vicepreşedinte al PE. Felicitări, Victor”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea precizează că începe activitatea şi în cele două comisii din care va face parte, FEMM – Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen şi CULT – Comisia pentru cultură şi educaţie. ”Priorităţile grupului Socialists and Democrats Group in the European Parliament în Comisia FEMM, printre altele, vor fi: inalizarea Directivei europene pentru drepturile victimelor violenţei domestice. condamnarea violenţei bazate pe gen, la nivel european, egalitate între femei şi bărbaţi pe piaţa muncii, la nivel economic şi la nivelul reprezentării politice, acces egal la educaţie pentru femei şi bărbaţi, asigurarea dreptului la sănătate şi servicii medicale reproductive de calitate”, subliniază Firea.

Gabriela Firea arată că, în Comisia CULT vor milita, printre altele, pentru continuarea demersurilor pentru dreptare socială prin educaţie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: