Skip to content
Politică

Gabriela Firea, reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Senatorul PSD Gabriela Firea a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din cauza declarației potrivit căreia un om nu este complet dacă nu are copii.

„Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii… Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca mai ales acea afirmatie pe care a facut-o, sa spunem din greseala, dar ea ramane in spatiul public, si anume, ca neinvestind in educatia copiilor a investit in imobiliare, dl. Iohannis practic a spus ceea ce gandea, ca, intr-un fel, pune mai mult pret pe investitia in imobiliare decat in educatia copiilor. Victor Ponta este un bun familist, este casatorit, are un baiat, Andrei, are o fetita, Irina, si sunt convinsa ca-si mai doresc Daciana si Victor copii si eu le urez, ca mama deja a trei copilasi, sa mai aiba”, a declarat Firea în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, Gabriela Firea s-a ales cu o plângere la CNCD din partea vicepreședintelui PNL Iași, Alexandru Muraru.

„Am sesizat astăzi, în mod oficial, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, cu privire la declarațiile senatorului PSD, Gabriela Vrânceanu Firea la adresa lui Klaus Iohannis.

Luând în considerare calitatea oficială a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, de senator în Parlamentul României, de demnitar al statului, gravitatea faptelor, amploarea lor, dimensiunea publică a acestora, precum și momentul în care acestea au fost făcute (campania electorală pentru alegerile prezidențiale), am solicitat CNCD sancțiunea maximă care coroborează amenda contravențională în cuantum de 100.000 RON, obligarea senatorului PSD să publice și să difuzeze, în mass-media (presă scrisă, audio și video), un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârșirea contravenției, precum și solicitarea de scuze publice într-un cadru similar celui în care s-a produs fapta”, se arată în comunicatul remis redacției PSnews.ro

 Vicepreședintele PNL Iași susține că CNCD trebuie să ia o hotărâre în acest caz.

„CNCD trebuie, de urgență, să discute și să adopte o hotărâre față de acest caz grav, în prima ședință a consiliului, pentru a descuraja, pe durata acestei campanii electorale, orice alte forme de discriminare care pot avea efecte asupra discursului public și care afectează, în mod direct, drepturile și interesele a milioane de cetățeni români”, se mai arată în comunicat.

5 comentarii la “Gabriela Firea, reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

  1. cine se crede herr Johannis de cere atatia bani amenda?
    cand pe noi rromii presedintele ne-a jignit Consiliul l-a amendat cu 200 ron

  2. Copii sunt cea mai buna investitie in viata. Fie ca ii ai pe cale naturala sau ii adopti, cresterea lor si bucuriile cu care te rasplatesc sunt de neinlocuit. Este adevarat ca aceasta investitie ca oricare alta se poate dovedi in final nefericita si atunci ai cea mai mare deceptie care este total diferita de cea pe care o ai in cazul unei afaceri oarecare unde pierzi niste bani. Cred ca din aceasta cauza unii prefera sa nu aibe copii iar altii care nu pot fireste sa aibe copii evita sa-i adopte. Un om care s-a ocupat de adoptii ar fi trebuit sa stie ce trebuie sa faca sa adopte un copil.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *