Skip to content
Politică

Gabriela Firea rupe tăcerea: „Nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidenţiale!”. Ce spune despre revenirea la Primăria Capitalei

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale şi că şi-ar dori să candideze la alegerile de la Primăria Capitalei, dar înţelege că sunt anumite jocuri care se fac, pentru că întotdeauna trebuie să fie conflicte. Categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la Bucureşti, nici nu s-a pus problema să vizez o altă funcţie, a mai afirmat Firea.

„Dacă sunt sănătoasă şi în formă fizică maximă, cu energie şi putere de muncă, pentru că şi aceasta este o problemă, aşa cum ştiţi, la primărie m-am îmbolnăvit foarte grav în ultimul an şi nu a fost deloc simplu pentru mine, deci dacă sunt în forma de azi, să spunem  (..) mi-aş dori să candidez din nou şi să îmi continui proiectele care sunt acum majoritatea dintre ele îngheţate, în special cele din marea infrastructură, cele din domeniul sănătăţii şi cele din domeniul social”, a spus Firea.

Ea a precizat că ”deocamdată, consideră că are deja susţinerea din PSD”.

„Preşedintele Ciolacu a făcut precizări în ultima perioadă, tocmai pentru că au fost tot felul de speculaţii, cum că nu m-aş bucura de susţinerea colegilor”, a mai afirmat ea.

Firea a precizat: „Dacă colegii mei din PSD au alt candidat, care să fie, să spunem, mai mult decât pot oferi eu ca şi garanţie de responsabilitate în administraţie, nu este cu supărare, în politică nu e cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine, din punct de vedere administrativ, politic, al energiei, al dorinţei de a face şi îl voi susţine. Nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură”.

Gabriela Firea a comentat şi afirmaţia lui Marcel Ciolacu privind o alegere între cele două candidaturi, la prezidenţiale şi Primăria Capitalei.

„În primul rând, este o onoare pentru orice persoană să se ajungă în situaţia de a se discuta despre ea ca fiind un posibil candidat la primăria Generală, la preşedinţia României sau în altă poziţie publică. (..) Categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la Bucureşti, nici nu s-a pus problema să vizez o altă funcţie.

Vă spun sincer, chiar sunt deranjată, dar nu mai anunţ de mult atunci când sunt deranjată, m-am rodat din punctul de vedere al expunerii publice, când citesc anumite informaţii că eu mi-aş dori. Nu, nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidenţiale, eu mi-aş dori să candidez la alegerile de la Primăria Capitalei, dar înţeleg că sunt anumite jocuri care se fac, întotdeauna trebuie să fie conflicte”, a spus ea.

Ea a continuat: ”Dacă, totuşi, partidul pe care îl reprezint va găsi un alt candidat, eu mă voi supune deciziei partidului şi, fiind un om de echipă, mă voi duce acolo unde echipa mea politică mă va trimite la muncă”.

Marcel Ciolacu: Şi eu m-aş bucura ca viitorul preşedinte al României să fie o doamnă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Focşani, că Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, acum ministrul Familiei, nu poate candida și pentru un nou mandat la Primăria Bucureștiului, și la prezidențiale, deoarece ambele alegeri sunt în același an.

Ciolacu a mai afirmat că, din discuțiile pe care le-a avut cu Firea, a înțeles că aceasta își dorește un nou mandat la Primăria Capitalei, iar el o susține.

„Şi eu m-aş bucura ca viitorul preşedinte al României să fie o doamnă. Era o discuţie, un discurs al domnului secretar general PSD în faţă doamnelor. Presupun că a dorit să fie mai binevoitor ca de obicei. Dacă dna Gabriela Firea doreşte să candideze întâi în interiorul partidului pentru a accede la această funcţie (de preşedinte al României – n.r.), eu nu am decât să mă bucur.

Singura problema că va trebui şi noi, cu colegii şi cu dânsa, pentru că e preşedinta organizaţiei Bucureşti, să găsim un candidat pentru Bucureşti. Încă nu au fost discuţii clare cine…. Toate alegerile sunt în acelaşi an, 2024, deci e clar că va fi candidatul şi locul. Discuţiile mele cu dna Firea au fost că doreşte un nou mandat şi eu personal şi colegii o susţinem pe dna Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Generală”, a explicat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *