Skip to content
Politică

UPDATE Gabriela Firea şi cultura generală nu se prea întâlnesc. Vezi gafa senatorului PSD

UPDATE 17:53

Un cititor a semnalat redacţiei PSnews.ro că există o dezbatere privind autorul ideii citate de către Gabriela Firea. Discuţia legată de paternitatea cugetării o găsiţi AICI.

———–

Gabriela Firea (purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat) şi cultura generală nu se prea întâlnesc. Vezi ce gafă a făcut senatorul PSD într-o emisiune televizată.

Prezentă, duminică seară, în studioul Antena 3, Firea i-a atribuit fostului lider PNŢCD Corneliu Coposu o celebră frază rostită de către altă figură marcantă a partidului, Ion Raţiu, în campania prezidenţială din primăvara anului 1990.

Vorbind despre posibila candidatură a lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de primar al Bucureştilor, Gabriela Firea a declarat: „Am observat şi eu că spre deosebire de foştii preşedinţi ai României, domnii Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, domnul Traian Băsescu e activ politic, chiar unul din cei mai activi politicieni în ultima perioadă. Este un preşedinte de partid – nu contează neapărat ce scor are acest partid în sondaje, dar este cât se poate de vocal şi emite judecăţi de valoare şi face declaraţii în legătură cu toate subiectele de politică internă şi chiar externă. Ce să spun? Nu pot să afirm că văd cu ochi foarte buni o posibilă candidatură, pentru că domnia sa nu a anunţat încă acest lucru, dar nici nu pot să am ceva împotriva cetăţenilor care cred în continuare că acest om politic mai are un cuvânt de spus. Nu pot să empatizez cu ei, dar nici nu pot să intru în mintea lor să realizez de ce fac acest lucru. Vom recita în final ceea ce spunea regretatul Corneliu Coposu: «Mă voi bate până la ultima picătură de energie pentru dreptul de a nu fi de acord cu tine». Dacă cetăţenii consideră că (Băsescu – n.r.) poate să candideze şi poate să fie şi votat, eu nu am ce să spun”.

Forma corectă a maximei spuse de către Ion Raţiu (aşa cum poate fi văzută în filmarea de mai jos, începând cu momentul 3:48) este: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”.

1 comentariu la “UPDATE Gabriela Firea şi cultura generală nu se prea întâlnesc. Vezi gafa senatorului PSD

  1. Structural doamna Firea Pandele nu putea intelege mesajul lui ion Ratiu.Acest mesaj este codul de decriptare al democratiei. PSD-ul si alte partide care doar mimeaza democratia nu pot intelege .Daca ar fi inteles, poate ar fi retinut si mesajul si persoana.Mai am o probleme (de fapt mai multe) foarte grava cu doamna Firea de cand am vazut o poza cu interiorul poleit al locuintei sale din Voluntari:Traiesc cu spaima ca daca va fi aleasa primar v-a umple Bucurestiul cu turnulete poleite .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *