Skip to content
Politică

Gabriela Firea și Florentin Pandele, în clasă alături de copii, deși este interzis. Reacția primarului general al Capitalei

Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, și soțul ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, au intrat în clasă cu copiii lor, luni, în prima zi a noului an școlar, unde s-au și fotografiat fără a purta măști, deși este interzis accesul părinților în școli din cauza pandemiei, iar purtatul măștii este obligatoriu.

Ea a declarat pentru G4Media că toți părinții și copiii au acces în școală în grupuri de 5 pentru a prelua manuale și că și-au dat măștile jos 30 de secunde pentru o fotografie.

„Da, toți părinții și copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”, a spus Firea.

Fotografia a fost încărcată chiar pe pagina de Facebook a primarului general al Capitalei. Inițial au fost publicate cinci fotografii, apoi cele două din sala de clasă au fost șterse, după ce mai multe persoane au criticat gestul făcut de cei doi politicieni.

Potrivit ordinului de ministru, care conține măsurile propuse pentru începerea școlii, „accesul oricăror persoane străine (părinți, alți însoțitori etc) va fi interzis în afara cazurilor excepționale, unde este necesară aprobarea conducerii școlii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *