Skip to content
Politică

Gabriela Firea și Gabriel Mutu, curățenie în Sectorul 6: Este un gest de normalitate

Senatorul Gabriela Firea, candidatul Alianței PSD+UNPR la Primăria Capitalei a participat astăzi alături de senatorul Gabriel Mutu, candidatul Alianței PSD + UNPR la Primăria Sectorului 6, la o acțiune de curățenie împreună cu 100 de tineri, în spatele Pieței Chilia Veche, Bulevardul Drumul Taberei, nr 124, sector 6.

Acțiunea de astăzi este un gest de normalitate. Implicarea tinerilor în astfel de activități este esențială. Trebuie să avem grijă de spațiile verzi care au mai rămas. Bucureștiul este unul dintre orașele europene cu cele mai puține zone verzi. În acest moment sunt repartizați 23,21 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor în parte. Norma impusa de Uniunea Europena este de 26 de mp pe cap de locuitor. Peste două milioane de copaci au fost tăiați în ultimii 20 de ani, o mare parte a spațiilor verzi a dispărut iar aerul a devenit din ce în ce mai greu de respirat. Efectul este îngrijorător. Foarte multe persoane sunt afectate din cauza poluării. În acest sens trebuie luate măsuri urgente„, le-a spus celor prezenți la acțiune candidatul PSD+UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis PSnews.ro.

Cele patru direcții principale de acțiune precizate pe larg în programul de guvernare locală sunt: scăderea poluării atmosferei, poluării fonice și gestionarea problemei apelor uzate, conservarea și creșterea patrimoniului verde al orașului, gestionarea deșurilor din construcții și demolări, respectiv responsabilizarea constructorilor și educația evo-civică.

În calitate de primar general vreau să asigur familiilor și copiilor din București accesul la mai multe spații verzi și la un trai mai sănătos. Vă dau un simplu exemplu, un copac aspiră, anual, zeci de kg de praf. Situația de pe teren ne obligă să recuperăm spațiile verzi care au fost retrocedate ilegal ( exemplu: porțiuni din Parcul Tineretului și Parcul Herastrau), să identificăm terenuri virane pentru amenajarea de noi parcuri și locuri de joacă pentru copii, în special în cartiere. De asemenea, elaborarea unui regulament privind amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, desființarea construcțiilor ilegale, implicarea activă a Primăriei Capitalei în administrarea Parcului Natural Văcărești, finalizarea urgentă a procedurii de licitație și începerea lucrărilor de execuție la stația de epurare a apelor uzate, Glina, faza a doua, sunt doar o parte din proiectele mele imediate în calitate de primar general”.

În ceea ce privește salubrizarea, aceasta este o activitate ce revine sectoarelor, acestea fac licitațiile, derulează contractele și plătesc acest serviciu.

„Ca primar general voi monitoriza cu foarte mare atenție derularea acestor contracte și, mai ales, respectarea lor. În acest moment, după cum vedem, Bucureștiul este un oraș neîngrijit, abandonat„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *