Skip to content
București Politică

Gabriela Firea: Sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate va fi alocat şi în 2020, în ciuda restricţiilor bugetare

Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, vineri, pe pagina sa de facebook că sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate va fi alocat şi în 2020, în ciuda restricţiilor bugetare.

Sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate va fi alocat şi anul acesta, în ciuda restricţiilor bugetare! Aproape 10 milioane de euro au fost investite în acest program, în doi ani de aplicare. Circa 15.000 de viitoare mămici au beneficiat de analize gratuite şi medicamente în anul 2019, iar în total peste 26.000, în mai puţin de 2 ani de la lansare a programului Primăriei Capitalei – “Materna”, acordat prin DGASMB. Am lansat acest program în anul 2018, că parte a politicilor sociale şi de sănătate pe care le-am propus pentru bucureşteni, cu accent pe familie şi încurajarea natalităţii. Mă bucur de succesul înregistrat, de rată mare de accesare a programului”, a scris Gabriela Firea.

Ea  a precizat că de la începutul acestui program, din martie 2018, valoarea totală a stimulentelor acordate s-a ridicat la peste 43 de milioane de lei. ”Ţinta noastră a fost că tot mai multe femei însărcinate să aibă posibilitatea de a traversa perioada de sarcină sub supravegherea unui medic, mai ales în cazul celor care nu făceau acest lucru din lipsa banilor”, a mai scris primarul.

Voucherele acordate de primărie au o valoare de câte 1.000 lei şi se acordă de două ori: după procesarea cererii şi după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

De acest stimulent pot beneficia femeile însărcinate, în vârstă de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *