Skip to content
Politică

Gabriela Firea sugerează că galeriile de fotbal au acționat dirijat, să compromită protestele pașnice: Nu vor reuși!

Inquam Photos / George Călin
" "

Senatoarea PSD Gabriela Firea dă de înțeles, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că prezența galeriilor de fotbal la protestele anti-restricții de luni seară nu este întâmplătoare, ci a avut ca scop ”discreditarea unei mișcări pașnice, legitime”.

„Am văzut două forme de proteste complet diferite. Un protest spontan, cu oameni indignați, dar pașnici. Altul, cu grupuri de galerii organizate, puse pe scandal, care au acționat doar în București, pentru a compromite o mișcare civică, legitimă. Dacă așa vor să oprească protestele oamenilor de bună credință, fac o mare greșeală! Nu vor reuși! Calea corectă este cea pe care am văzut-o la cancelarul german, Angela Merkel, care a anulat restricțiile controversate din timpul sărbătorilor pascale și și-a cerut iertare de la cetățeni pentru greșeala sa”, scrie social-democrata.

" "
" "

De asemenea, Firea afirmă că, prin neînchiderea la timp a cluburilor și teraselor în care se organizau petreceri, Guvernul a pedepsit un popor întreg.

„Cîțu și Voiculescu au încă șansa de a urma acest exemplu pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o. Să admită că au greșit, să își ceară scuze și să retragă deciziile aberante!

Au pedepsit un popor întreg pentru că n-au fost în stare să închidă cluburile și terasele în care se organizau petreceri. Au coborât ora de interdicție de circulație atât de mult încât au afectat majoritatea cetățenilor care au fost responsabili în fața pandemiei! Este profund greșit să-i sancționezi pe cei mulți și corecți, pentru că tu, Guvern, nu ești în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *