Skip to content
București

Gabriela Firea tranșează problema taxei auto pentru bucureșteni: Ea ar putea fi instituită!

Curentul

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a dat marți noi informații cu privire la posibilitatea introducerii unei taxe de mediu în zona centrală a orașului.

Concret, Firea susține că o astfel de măsură este necesară, însă bucureștenii nu sunt pregătiți pentru introducerea ei, informează News.ro.

„Avem în continuare poluare din cauza traficului. Vreau să precizez că nu ne-am gândit încă la o taxă de centru, deşi ea s-ar cere. Nu credem că Bucureştiul este pregătit, nu credem că cetăţenii sunt pregătiţi. Ea ar putea fi instituită, dar încercăm să dinamizăm celelalte măsuri, în special încurajarea folosirii transportului în comun prin autobuzele electrice sau pistele de biciclete. Bucureştiul nu este pregătit, nu acum”, a spus Gabriela Firea în cadrul unei conferințe susținute marți alături de ministrul Mediului.

Totodată, primarul Bucureștiului susține că nu știe de unde a fost lansată în spațiul public informația privind introducerea unei taxe de mediul pentru București.

Declarațiile vin în contextul în care Sorin Chiriță, city manager-ul Capitalei, a afirmat recent că numărul autoturismelor din București este în continuă creștere, o cauză a acestui fenomen fiind lipsa unei taxe de poluare.

„E clar că fiecare dintre noi are treabă şi la ieşirile din Bucureşti, astfel că mobilitatea nu se referă doar la un oraş, ci este vorba de un areal extins, un areal metropolitan. Zona urbană metropolitană polarizează peste 4,2 milioane de locuitori ai Municipiului Bucureşti. (…) Numărul de autoturisme în municipiul Bucureşti este în continuă creştere, iar una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am mai spus-o, la noi e moca să poluezi, este moca să arunci deşeuri la grămadă”, a declarat Chiriță.

De asemenea, Chiriță a lăsat să se înțeleagă că primăria lucrează la un proiect privind o eventuală taxă de mediu, spunând că străzile pe care ar putea fi introdus timbrul de mediu au fost deja delimitate.

„Am delimitat zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care se va putea introduce timbrul de centru. Nu se va putea întâmpla peste noapte, ci după ce vom implementa toate măsurile de reducere a poluării, după ce vom aduce autobuzele şi vom face o analiză cu privire la acest aspect. Nu putem preciza în prezent care ar putea fi cuantumul unui timbru de centru. Dar el nu trebuie să fie nici disproporţionar, nici exagerat”, a mai spus Chiriță.

1 comentariu la “Gabriela Firea tranșează problema taxei auto pentru bucureșteni: Ea ar putea fi instituită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *