Gabriela Szabo a câştigat procesul cu Nicuşor Dan. „După 2 ani, justiția face dreptate”

Sursa foto: Facebook - Gabriela Szabo

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză campioanei olimpice Gabriela Szabo în procesul cu primarul Capitalei Nicuşor Dan, cu privire la decizia edilului privind detaşarea ei de la conducerea CSM Bucureşti în 2022. Instanța a stabilit că sportiva trebuie să fie despăgubită pentru cheltuielile de judecată cu suma de 15.000 lei.

În apelul de la Curtea de Apel Bucureşti, alături de Nicuşor Dan a avut calitatea de intimat şi CSM Bucureşti, mai scrie News.ro. Curtea de Apel a hotărât anularea dispoziţiei privind desfacerea disciplinară a contractului de muncă al ui Szabo şi a dispus reintegrarea fostei sportive “pe postul şi în funcţia deţinute anterior concedierii”. Pârâţii trebuie să îi plătească despăgubiri lui Szabo.

„Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată, în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Dispoziţia nr. 2176/29.11.2022 emisă de Primarul General al municipiului Bucureşti privind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al reclamantei. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul şi în funcţia deţinute anterior concedierii. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data încetării raporturilor de muncă şi până la reintegrarea efectivă. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantei privind daunele morale. Obligă intimaţii pârâţi la plata sumei de 15.000 lei către apelanta reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată, admise în parte. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.10.2024”, arată hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: