Skip to content
Sport

Gabriela Szabo, propuneri pentru redresarea sportului românesc

europeanul.eu

Unul dintre candidații la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Gabriela Szabo, și-a prezentat  obiectivele pentru România în cazul în care va câștiga la alegerile din 15 noiembrie. Gabriela Szabo vine cu propuneri ambițioase de îmbunătățire a sportului românesc  dorindu-și ca  România să revină în primele 20 de națiuni la Jocurile Olimpice, în următorii opt ani.

Fosta campioană olimpică de la Sydney  considera că rezultatele României de la Jocurile Olimpice de la Rio „nu s-au ridicat la așteptările noastre”, însă acest lucru poate fi retificat prin „foarte, foarte multă muncă. Nu vreau să dau vina pe nimeni, asta este situația. De acum încolo trebuie să avem, așa cum spuneam, unitate pe toate deciziile, să muncim împreună alături de sportivi, antrenori, federații, MTS, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Finanțe, Ministerul Educației și așa mai departe. Și sunt sigură că viitorul va fi frumos în următorii opt ani.”

Când a fost întrebată despre planul de redresare a sportului românesc, Szabo a prezentat obiectivele strategiei sale pe termen mediu și lung, subliniind necesitatea dezvoltării infrastructurii sportive la nivelul întregii țări și a sportului de masă prin campanii de masă. Aceasta amintește, totodată, de rolul important al COSR în educarea populației în spiritul olimpic.

„Strategia mea se bazează pe câteva puncte extrem de clare. Unul dintre obiective este reprezentat de infrastructura sportivă. Și aici trebuie să gândim un „master plan” de dezvoltare a infrastructurii sportive la nivelul întregii țări. Pentru că baza sportivă din România este la nivelul anilor ’60-’70. Nu s-a făcut absolut nimic decât sporadic, pe ici, pe colo, după 1990. Apoi dezvoltarea sportului de masă prin campanii de masă, lucru foarte important pentru că rolul COSR este și acela de a educa populația în spiritul olimpic. Comitetului Olimpic și Sportiv Român trebuie să fie în slujba federațiilor. Nu federațiile trebuie să fie în slujba noastră, ci COSR în slujba federațiilor. Iar împreună să muncim și să îi ajutăm să performeze alături de sportivi.” a menționat Gabriela Szabo într-un interviu acordat agerpres.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *