Gabrielius Landsbergis: Lituania apreciază rolul României în exportul de cereale din Ucraina

Sursă foto: Captură Video
Sursă foto: Captură Video

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat, marţi, că ţara sa apreciază rolul pe care România l-a avut în exportul de cereale din Ucraina.

Diplomatul este invitat al Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române şi a avut o declaraţie comună cu omologul său, Luminiţa Odobescu.

„Apreciem eforturile României de a intensifica exporturile de cereale din Ucraina. Ruta baltică ar putea fi una viabilă, de încredere şi suplimentară pentru tranzitul produselor ucrainene”, a afirmat Landsbergis.

El a vorbit despre susţinerea Ucrainei şi a descris România drept un „jucător-cheie” în acest context.

„Locul Ucrainei este în NATO. Pacea este posibilă doar după victoria clară a Ucrainei iar noi trebuie să ajutăm ca acest lucru să se întâmple. Trebuie să avem o strategie care să ducă la victoria Ucrainei, anume, cum ajutăm Ucraina să câştige acest război şi să recupereze toate teritoriile ocupate. Din punctul nostru de vedere, România este un jucător-cheie în acest context. Trebuie să facem planuri pentru o victorie, nu pentru un război care să dureze cât este nevoie”, a subliniat ministrul lituanian.

În finalul intervenţiei sale, diplomatul a transmis un mesaj de compasiune pentru victimele şi familiile victimelor exploziilor de la Crevedia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL