Skip to content
Politică

Gafă diplomatică de proporții la întâlnirea ministrului german de Externe cu Bogdan Aurescu

Cu ocazia celebrării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat azi omologului german, Frank-Walter Steinmeier, venit în vizită oficială în ţara noastră, o broşură editată de Agerpres, care prezintă istoria relaţiilor dintre cele două state. Pe prima pagină, însă, sub culorile steagului german nu era harta Germaniei, ci a Franţei.

Gafă diplomatică, luni, în timpul vizitei în România a lui Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe. Omologul român, Bogdan Aurescu, i-a dat oficialului german, în timpul conferinţei de presă de la sediul MAE, o broşură editată de Agerpres, care trece în revistă istoria relaţiilor româno-germane. Cadoul a venit în contextul aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice România-Germania.

Steinmeier s-a arătat bucuros de dar, a pozat cu el în mână, ba chiar l-a răsfoit în timp ce Bogdan Aurescu răspundea întrebărilor presei, potrivit gandul.info.

Ceea ce oficialul german fie nu a observat, fie, dintr-un exces de diplomaţie, nu a dorit să semnaleze public era că pe prima pagină, sub drapelul german, nu era harta Republicii Federale Germania, ci a Franţei.

Contactată de Adevărul, Alexandra Ştefan, specialist în PR al Agerpres, a spus că este vorba despre „o greşeală de tipar”: „În varianta finală, cea electronică, pe care o lansăm în această seară, bineînţeles că am corectat”, a explicat ea, fără să precizeze când anume a observat eroarea. Ştefan a spus că brouşura a fost văzută de MAE în această dimineaţă, însă „colţurile” hărţii Franţei par să fi trecut neobservate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *