Skip to content
Sport

Gafă uriașă. Cum a ”omorât-o” BBC pe regina Elizabeth

O jurnalistă a postului public britanic BBC va fi vizată de o procedură disciplinară după ce a difuzat din greşeală prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, în timpul unui exerciţiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului.

Jurnalista BBC Ahmen Khawaja a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: „Regina Elizabeth a fost transportată de urgenţă la Spitalul «Regele Edward al VII-lea» din Londra. În scurt timp va fi transmis un comunicat oficial„. După scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: „Regina Elizabeth a decedat„, prezintă gandul.info

Ulterior, reporterul a şters mesajele, precizând că a fost vorba de o „alertă falsă”. Ulterior, ea a revenit cu precizări: „Telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă… Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!„.

BBC a prezentat scuze pentru incident, admiţând că s-a produs în cursul unui exerciţiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani.

„În cursul unui exerciţiu tehnic pentru un obituar, prin Twitter au fost transmise din greşeală mesaje, de pe contul unui jurnalist BBC. (…) Mesajele au fost şterse rapid; prezentăm scuze„, a comunicat BBC, conform sursei citate.

Ahmen Khawaja este producător la secţia de ştiri a BBC. Jurnalista va fi vizată de o procedură disciplinară din cauza incidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *