Skip to content
Politică

Gafă uriașă a lui Iohannis cu ocazia recepției de la Cotroceni, care a provocat o decizie radicală a unui important fost ministru al cabinetului Ponta

Unul din foștii miniștri ai Guvernului condus de Victor Ponta a luat sâmbătă o decizie radicală, ca urmare a faptului că Administrația Prezidențială a uitat sau nu a vrut să îl invite la recepția organizată la Cotroceni de ziua Europei.

Dacă staff-ul lui Klaus Iohannis a uitat să îl invite pe fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, putem considera că este o gafă uriașă, care pare să aibă repecusiuni uriașe. Dacă cei de la Administrația Prezidențială au refuzat să îl invite pe președintele Agenției de Reglementare în Energie, la nivel european, este dovadă de rea credință, care, la fel, se lasă cu urmări.

Oricum ar fi, echipa de consilieri ai lui Klaus Iohannis pare să o fi dat în bară.

Răzvan Nicolescu a precizat că a ramas cu un gust amar după recepția de astăzi de la Cotrocen și că având în vedere vedere că nu a fost invitat, în ciuda faptului că ocupă o poziție extrem de importantă la nivel european, fiind președinte al Agenției de Reglementare în Energie. Acesta a anunțat că nu va mai candida pentru un alt mandat în fruntea acestei instituții cheie pentru România.

Singurul lucru care ma facea sa ezit in a renunta la a candida era acela ca Romania si romanii ar fi bine sa ramana conectati la mediul decizional european in domeniul energetic. Astazi, cand nu am primit nici o invitatie la manifestarile oficiale de ziua Europei organizate in Romania, mi-a disparut aceasta ezitare si m-am hotarat ca este mai important sa ma concentrez pe proiectele mele personale.”, a precizat Răzvan Nicolescu pe Facebook.

Iată precizările integrale ale fostului ministru Răzvan Nicolescu:

”Ceremoniile oficiale de Ziua Europei, organizate de autoritatile romane, mi-au lasat un gust amar, ajutandu-ma insa sa iau o decizie pe care tot ezitam sa o iau de ceva timp.

Decizia este de a nu mai candida pentru un nou mandat la conducerea Agentiei Europene de Reglementare in Energie, mandatul actual expirandu-mi la sfarsitul acestui an.

In 2009, Romania cu mine candidat obtinea cele mai multe voturi in Consiliul UE dintre cei 12 candidati (unii cu nume foarte sonore) provenind din 12 state membre ale UE. Cateva luni dupa eram ales vicepresedinte al acestei agentii, presedinte fiind ales fostul ministru al economiei din Polonia. In 2012 eram reales vicepresedinte, iar in 2014 am devenit, cu un vot in unanimitate, Presedinte. Din pacate nu suntem foarte multi romani in astfel de pozitii la nivel european, marea majoritate a functiilor pe care Romania le are nefiind obtinute direct, ci revenindu-ne prin algoritm.

In toti acesti ani am incercat sa demonstrez ca romanii pot performa in functii importante la nivel european, ca sa deschid drumuri pentru altii. Atunci cand calatoresc in Europa si in afara ei simt un respect care imi da sentimentul ca am performat bine. Am contribuit ca aceasta agentiei sa devina un etalon de integritate intre institutiile europene si un motor al integrarii europene. A fost si inca va mai fi pana la sfarsitul anului o experienta interesanta.

Din punct de vedere profesional un nou mandat, nu mai este o provocare. Am vazut ce era de vazut in acesti peste 5 ani petrecuti acolo. Din punct de vedere financiar, nu e atractiv. Din punct de vedere personal calatoriile dese in Slovenia, acolo unde e sediul Agentiei, sunt o povara si nu o placere.

Singurul lucru care ma facea sa ezit in a renunta la a candida era acela ca Romania si romanii ar fi bine sa ramana conectati la mediul decizional european in domeniul energetic. Astazi, cand nu am primit nici o invitatie la manifestarile oficiale de ziua Europei organizate in Romania, mi-a disparut aceasta ezitare si m-am hotarat ca este mai important sa ma concentrez pe proiectele mele personale.”, punctează fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, pe pagina sa de socializare.

2 comentarii la “Gafă uriașă a lui Iohannis cu ocazia recepției de la Cotroceni, care a provocat o decizie radicală a unui important fost ministru al cabinetului Ponta

  1. Razvane, Romania NU este Iohannis si gashka lui. Tu candidezi acolo in numele a milioane de romani, care iti sterg scuipatul prezidential de pe obraz. Nu abandona!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *