Skip to content
Media Societate

Gala ”100 de ani în presa românească” a adus laolaltă mediul politic cu cel academic și cel cultural

Joi, 20 decembrie 2018, s-a desfășurat, la Palatul Patriarhiei, Gala ”100 de ani în presa românească”, eveniment de marcă organizat de PSNews în parteneriat cu Primăria Capitalei și cu Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Manifestarea a fost organizată cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și a onorat memoria tuturor celor care s-au jertfit pentru poporul român, a celor care au luptat împotriva cenzurii și a celor care au realizat Marea Unire și au contribuit decisiv la făurirea României moderne.

Au fost prezenți parlamentari, miniștri, academicieni, politicieni, jurnaliști, figuri de marcă ale vieții politice, academice și culturale contemporane.

Între invitați au putut fi remarcați ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, deputatul USR Nicușor Dan, deputatul liberal Daniel Fenechiu, dar și fostul președinte al Academiei Române, Eugen Simion, doctorul în istorie și cadru universitar Bodgan Bucur, autorul ”Cărții de aur a Centenarului Marii Uniri”.

În cadrul Galei a rulat în premieră filmul documentar ”Marea Unire şi presa vremii”, care prezintă perioada premergătoare înfăptuirii Marii Uniri, mediatizarea actului Unirii, precum și ecourile și reacțiile din presa de limba română și din presa străină legate de Marea Unire.

Tot în cadrul Galei, renumitul grup ”Song”, dirijat de Emanuel Pecingine, a susținut un recital de colinde.

Prezentatorii evenimentului au fost jurnalista Ana Iorga şi istoricul Filip Iorga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *