Skip to content
Media

Gala „100 de ani în presa românească”: oamenii care dau viață cuvintelor

Joi, 20 decembrie 2018, ora 18.00, are loc la Palatul Patriarhiei din Bucureşti Gala “100 de ani în presa românească”. Evenimentul, realizat cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, onorează memoria tuturor celor care s-au jertfit pentru poporul român, a celor care au luptat împotriva cenzurii, a celor care au realizat Unirea, a celor 100 de ani de presă despre România şi români, oriunde s-ar afla ei.

În cadrul galei va fi prezentat în premieră filmul documentar “Marea Unire şi presa vremii”. Documentarul tratează perioada premergătoare înfăptuirii Marii Uniri, mediatizarea actului Unirii, precum și ecourile și reacțiile din presa de limba română și din presa străină legate de Marea Unire.

La Gală vor participa urmaşii marilor gazetari de acum 100 de ani, ai celor care au făcut presă în timpul celui de-al doilea război mondial, ai celor care au ajuns în închisorile comuniste sau la Canal, ai celor care au dat viaţă televiziunii, cei care au trăit momentul 1989 şi mai ales post-1989, membri ai Academiei Române, membri ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, istorici, jurnalişti de limbă română din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, jurnalişti de limbă română din Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Israel, reprezentanţi ai Uniunii Jurnaliştilor din România, jurnalişti ai minorităţilor etnice, studenţi ai Facultăţilor de Jurnalism şi Comunicare, cercetaşi.

Tot în cadrul Galei, renumitul grup “Song”, dirijat de Emanuel Pecingine, va susţine un recital de colinde.

Prezentatorii evenimentului sunt jurnalista Ana Iorga şi istoricul Filip Iorga.

Evenimentul este organizat de PSNews, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *