Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: 15 copii infectaţi cu noul coronavirus în centre ale DGASPC. Unităţile au fost plasate în carantină

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Cei mai mulţi copii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt la casa ”David Austin” din Tecuci. Un al patrulea focar de coronavirus a fost descoperit la un centru privat de îngrijire a vârstnicilor de la Nicoreşti.

Trei focare de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în unităţi aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi. Este vorba despre Casa ”David Austin” din comuna Munteni (8 copii confirmaţi pozitiv din 18. Niciun angajat pozitiv), Centrul de plasament din Tecuci (4 copii confirmaţi pozitiv din 16 . Niciun angajat pozitiv) şi casa de tip familial ”Speranţa” din Tecuci (3 copii depistaţi pozitiv din total 6, un angajat confirmat pozitiv). ”Personalul este testat săptămînal, iar copiii la două săptămâni. Uneori, rezultatele întârzie destul de mult, astfel că există retestări de personal, fără să ştim care e rezultatul anterior. Este dificil să aplici măsuri rapid şi eficient”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi. Copiii diagnosticaţi cu COVID-19 au o stare de sănătate bună, fiind asimptomatici.

Un al patrulea focar de COVID-19 a fost descoperit la un centru privat de îngrijire a vârstnicilor din comuna Nicoreşti. 11 beneficiari şi 2 angajaţi ai centrului au fost confirmaţi pozitiv. Toate cele patru centru amintite au fost plasate în carantină de către DSP Galaţi pentru următoarele 14 zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *