Skip to content
Galați Știri locale

Galaţi: 50 de voluntari din Tecuci au donat sânge şi plasmă convalescentă COVID-19

Facebook

50 de voluntari din municipiul Tecuci au donat sânge şi plasmă convalescentă COVID-19, joi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate de Agerpres, acţiunea de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge şi plasmă convalescentă COVID-19 a fost organizată cu sprijinul voluntarilor din Protoieria Tecuci, aceasta din urmă asigurând şi transportul de la Tecuci la Galaţi cu două mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi.

Preoţii şi credincioşii din cadrul Protopopiatului Tecuci, încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Numai în acest an, peste 300 de voluntari din cadrul Protopopiatului Tecuci s-au deplasat de cinci ori la Centrul de Transfuzie Sanguină din Galaţi pentru a dona sânge.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se înscrie în seria activităţilor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate în această lună dedicată Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat la apostolat şi ocrotitor al creştinilor de la Dunărea de Jos şi va continua în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *