Skip to content
Galați Știri locale

Galați: Agent de poliţie reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită 400 de euro

Facebook/politie

Un agent de poliţie din Galaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant luând mită, în schimbul banilor el urmând să rezolve favorabil un dosar penal de furt.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, flagrantul a fost organizat luni, poliţistul fiind prins imediat după ce a primit 400 de euro de la persoană cu scopul de a soluţiona favorabil cercetările în cadrul unui dosar în care persoana era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt

În fapt, poliţistul, agent şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi – Poliţia Municipiului Galaţi – Secţia 5 Poliţie Galaţi, în timp ce era în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, faptă săvârşită de către persoana menţionată anterior, i-a pretins acestuia şi a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluţionării favorabile a dosarului penal. În continuare, nefiindu-i soluţionat dosarul până la această dată, în urma discuţiilor dintre cele două persoane, s-a stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul în care va fi soluţionat cazul penal. Cu această ocazie, poliţistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor faţă de care să se continue cercetările„, se menţionează într-un comunicat remis de DGA.

În urma flagrantului, poliţistul a fost reţinut iar marţi va fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *